Temaudsendelse [Ukendt dato] Denne udsendelse har speaks   Indhold  Speak  Plade-info
Vis forrige udsendelse Vis næste udsendelse Tilbage til års-oversigt 
00:00Snak
  
00:00
Midtvejskommentar
.. bort set fra, at pigerne som i så mange andre teenage-film fra USA, enten er snerpede eller også er ludere. Hvis de går i seng med fyrene bliver de straks gravide og står alene med ansvaret, og så bliver den slags film løftede uansvarlige pegefingre om, at piger skal holde sig væk seksualiteten i stedet for at fortælle om hvordan man ansvarsfuldt går i seng med hinanden. Mod slutningen af "Den sidste amerikanske jomfru" gives et bud på abortproblematikken, og er man abortmodstander kan man godt gnide sig gnækkende i hænderne, få sådan en operation er ganske vidst ingen tur i skoven, men på den anden side, som filmen her viser, et spørgsmål om et følelseskoldt hospitalspersonale, som vil tjene nemme penge. Den slags bræk - skrækpropaganda - kan ikke være meningen.


01:35Snak
  
00:16
Midtvejskommentar
Der er også en særdeles vellykket moderniseret Shakespeare-film på vej. Det er Stormen, som fra Shakespeares tid er bragt op til nutiden, og er blevet en moderne fabel om en succesrig mand i overgangsalderen og om hans midtlivskrise. Stormen er flot spillet og fotograferet. Shakespeare-kendere vil fnise henrykt over moderniseringen, og vi andre kan glæde os over hvor flot og rigtigt skuespillere og instruktør kommer rundt om emner som livet, døden, kærligheden, skattevæsenet og meningen med tilværelsen. Stormen skal ses af alle som gerne vil ud af biografen med en følelse af at kunne tage noget med hjem, som det hedder. Der bør komme blæst om billetlugen, når Stormen kommer omkring Danmark - se den!


02:27Snak
  
00:07
Midtvejskommentar
Hollywood har igen i år lavet en række gysere, for dem er der selvfølgelig stadig salg i så længe vi skrækfilmfans bliver ved med at komme tilbage efter mere. "Amityville horror", som på dansk blev til "Spøgelseshuset", for et par sæsoner siden, og fik håret til at rejse sig på hovedet af publikum, har fået en efterfølger, "Amityville 2 - the possession", som slet ikke er en efterfølger, men noget man kunne kalde en forfølger, for den handler om den familie som boede i spøgelsehuset før den første film blev lavet. Hva" ba"? Nå! I alt fald flytter endnu en af de her uskyldige kernefamilier ind, og kort efter forteksterne lyder det sådan her, oppe på lærredet:


01:09
Midtvejskommentar
Den uhyggelige latter her tilhører familien søn, som bliver besat af den samme manuskriptidé, som gjorde tilværelsen sur for skuespillerne i "Eksorsisten". Første halvdel af "Amityville 2" er mest vulgært veloplagt, og et helt katalog af gysereffekter med torden, dæmpet stearinbelysning, knirkende døre, galskab, svævende møbler og djævlehvisken i hørerøret til husholdningens walkman, hemmelige kælderrum, usynlige hænder og skydevåben, som sænker gevaldigt på antallet af familiemedlemmerne. Det bliver også til lidt spændende blodskam inden filmen slår over i en billigbogsudgave af "Eksorsisten", og begynder at småkede en. Men "Amityville 2 - the persession" kan ses for sin første times atmosfære, og special effects"ne, hvor vi stadig tror det hele bliver endnu værre hen ad vejen, og skuffelsen endnu ikke har sat ind. Og her er så en ekspert på området, som er mester i special effects.


02:17
Midtvejskommentar
Special effects-manden her siger, at problemet med gyserfilm er, at folk bliver mere og mere krævende og siger: "Det her har jeg set. Det gider jeg ikke betale fem dollars for at se igen", så filmfolkene hele tiden må finde på noget nyt.


04:56Snak
  
00:07
Midtvejskommentar
Dermed ikke anstrenge sig for i en anden gyser, nemlig fortsættelsen af fortsættelsen af fredag den 13. del 3 i 3D. Det nye påfund er altså 3D-effekten, så man, iført briller i biografmørket, kan sidde og nyde synet når folk får pile i øjet, høtyve gennem kraniet, glødende ildragere i maven, og øjenæblerne trykket ud af hovedet, så de triller ned mellem de forreste rækker. Både den første og den anden "Fredag den 13." var vellykkede moralske fabler om, at hvis de vellystige statister tog tøjet af, fik de raget flere staver i livet, end helbredet havde godt af. Tredje del af "Fredag den 13." er mere forvirret og upræcis i sin snerpede moral. Her bliver endda aflivet en håndfuld usympatiske læderjakker, så man egentlig synes den maskerede morder er en ganske fornuftig fyr. 3D-effekterne er flotte, men der er længere mellem gysersnapsene end tidligere. Også denne gang går de blodige løjer ud over en flok teenagere i løbetiden, og de har åbenbart ikke været i biografen de sidste par år og se, at man skal holde sig væk fra skoven og spejderlejren ved Lake Crystal.


06:09Roni Griffith
The best part of breakin' up  
00:11
Outroduktion
Og det sidste: Bokseskuespilleren Sylvester Stallone skal lave film med John Travolta - en slags fortsættelse af "Saturday night fever". Når den engang får premiere, så må vi se om der stadig er liv i discodansegulvets svar på Rocky. Jeg er Kim Schumacher, og det her er Ronnie Griffith med sin egen "The best part of breaking up i making up", det bedste ved at skilles er at mødes igen. Har du lyst til at møde igen og høre mere Hollywoodrapport, så hold fredag åbent for Fredagsåbent næste fredag.