1999 26-03-1985 (tirsdag) Denne udsendelse har speaks   Indhold  Speak  Plade-info
Vis forrige udsendelse Vis næste udsendelse Tilbage til års-oversigt 
00:00Vignet
  
00:32Snak
  
00:00
Velkomst
Godaften mine damer og herrer, drenge og piger, mænd og kvinder og rigtigt hjerteligt velkommen til endnu et kig ind i fremtiden til 1999 - musiksignalet for videoter. Undertegnede bliver din tropsfører på månevandringen på musikvideoernes videomusikkens bakkede landskab den næste halve times tid, eller kig på din digitæller de næste 1999 sekunder.


00:28
Introduktion
Når udviklingen begynder at gå baglæns, når den sakker agterud, så har amerikanerne et udtryk som hedder retro grade. Så lad os starte med at lade 1999 gå tilbage i tiden til de onde gamle dage omkring 1935 fra dengang da det eneste bløde der var omkring mænd det var filthattene, kvindebevægelse var en måde at bruge hofterne på og en flaske whisky kostede 5 kroner, men var forbudt. Aftenens første skudsalve [bang-bang-bang fra Kim's maskingevær] kommer fra Weird al Yankowic, der har held i sprøjten på "This is the life!"


01:42Weird Al Yankovic
This is the life  
04:45Snak
  
00:00
Outroduktion
Det regner med pengesedler og lysekroner - forhåbentligt kun over Weird al Yankovic og "This is the life".


00:08
Introduktion
Og så befinder 1999 sig allerede på affyringsrampen ind til vores moderne informationssamfund - dér hvor du får brug for al din skolelærdom lige fra fysik og kemi og biologi til databehandling og electric boogie. For ud af naturhistorien der hopper nemlig den her lidt mærkværdige særprægede fyr som står dér. På med rumdragt og iltapparat - tag din bedste ven i hånden, pas på træbenet - nu er der nemlig hakkespætter i det ydre rum - her kommer Video Kids og "Woodpeckers from space".
Den mærkværdige fyr Kim omtaler er en (udstoppet) spætte med styrthjelm på!

05:24Video Kids
Woodpeckers from space  
07:22Snak
  
00:00
Outroduktion
Og det var altså gruppen Video Kids der sender musiksignaler ud til rummets løse fugle: "Woodpeckers from space".


00:08
Introduktion
Og så giver 1999 grønt lys for en amerikansk gruppe, der over hele hovedet ikke er spor bange for det hektiske natteliv, men tværtimod hilser fristelserne i det pumpende storbyliv velkommen - her er The Cars med "Hello again".


07:44The Cars
Hello again  
12:11Snak
  
00:00
Outroduktion
Ja det er jo næsten lige som når man slår korsets tegn for brysterne af sig når man ser hvordan Andy Warhole - popkunstneren, den pæne herre der stod bag bardisken, hvad han har fåetud af The Cars og deres kaldesignal, "Hello again" om storbyfarerne som lurer meget, meget tættere på end man aner.


00:17
Introduktion
Og så ved jeg ikke - hvad siger du, Edmund? Skulle vi tage og invitere den første gæst i studiet? Du ligger jo bare dér og keder dig og slanger dig... Min gode gamle ven, den professionelle bar-rotte fra London-pubberne i forstæderne i hovedstaden. Phil - the screen is yours.
Kim sidder med en boa-slange i skødet. Det vides ikke om slangen rent faktisk hedder Edmund!

12:43Hilsen fra Phil Collins
  
13:05Phil Collins
Sussudio  
16:38Snak
  
00:00
Introduktion
Og fra Phil Collins engelske hyggepop "Sussudio" til en kølig verden af stål, glas og beton og fornemmelsen af at være overvåget, ID-mærket, datostemplet og arkiveret lodret. Det koldt kontrollerede forfølgelsesvandvid har grebet vores egen hjemlige gruppe Baby Band. Der er ikke ret meget uskyld og barnesind tilbage på nummeret "Kontrol".


17:02Baby Band
Kontrol  
20:31Snak/Fancy
Intro  
00:00
Introduktion
Og med de sidste signaler fra synthesizeren her siger 199 - i alt fald for denne gang - farvel til Baby Band og Guten Abend zu meine guten Deutche freund Fancy aus München, der gerade hier in Dänemark hier in 1999 gelanded ist. Hallo Fancy - wie gehts?
Fancy får kort lov at introducere Chinese Eyes.

21:08Fancy
Chinese eyes  
24:14Snak
  
00:00
Introduktion
Duften af tvekøn er slet ikke af nyere dato - amerikanske forældre kaldte i sin tid Elvis for feminim, de omtalte Beatles som bløde og pigede, og Mick Jagger blev kaldt kvinagtig viril - for slet ikke at tale om David Bowie, der jo som bekendt altid har taget skridtene fuldt ud, og blev hædret med bøssetitlen. Og det sidste skud på stammen af disse fremtidige nye budbringere om en ny sexualrevolution er Peter Burns gra gruppen Dead or Alive. Han får Boy George til at ligne Tarzan - der er gang i musikken her - fut i fejemøget og lændeklædet her på nummeret "You spin me round" med Dead or Alive.
Pssst Kim - han hedder altså Pete - ikke Peter.

25:00Dead Or Alive
You spin me round (like a record)  
27:34Snak
  
00:00
Outroduktion
"You spin me round" altså med Dead or Alive.
I dette klip skifter Kim's hoved farve fra grøn til blå til rød til orange til violet og tilbage igen.. som om farverne ikke er stærke nok i forvejen :-)

00:03
Introduktion
Og liv eller død er hvad det under alle omstændigheder handler om ligegyldigt hvilken stjernetåge du befinder dig i. I en fjern, fjern galakse langt, langt borte i det fruens år 10021 - ja, der slås de gode imod de onde stadigvæk uden at være blevet klogere, mens en flok sandblæste musikere, der kalder sig Toto, akkompagnerer til med titelnummeret fra filmen der hedder "Ørkenplaneten Dune".


28:04Toto
Dune theme  
30:25Snak
  
00:00
Farvelkomst
Så er nutiden ved at indhente 1999 - i alt fald for denne ombæring, men vi er tilbage igen om en lille måneds tid med endnu et videokig ind i fremtiden. Tak for denne gang - det har været hyggeligt. Kig indenfor om en lille måneds tid, og i mellemtiden forsøg at ha' det wraaau rigtigt fantastisk - på gensyn.


30:44Vignet/rulletekster