Studie 86 14-07-1986 (mandag) Denne udsendelse har speaks   Indhold  Speak  Plade-info
Vis forrige udsendelse Vis næste udsendelse Tilbage til års-oversigt 
00:00Intro
  
00:00
Velkomst
Det var Radioavisen - stemmen man lytter til, når den afbryder. Studie 86 fortsætter.


00:04Lime
Take the love  
00:20
Velkomst
Dav-dav, god anden akt. Nu går tæppet for lydtapetets del to, der kommer til at stråle om kap med sommersolen frem til kl. 17, her på Danmarks Radio. Jeg er Kim Schumacher - manden som duerne fodrer. Og fra Rosenørns Allé i København - byen der smækker fluer med ørerne. Det er nukulturens pladerille. Studie 86 - du vil elske det.


05:39
Outroduktion
Lime og deres kærlige tagselvbord, ’Take the love’.


05:44Tom Robinson
(It ain't nothing like) the real thing  
00:16
Introduktion
Rock, crack, coke, ice. Tom Robinson er ved at pudse næsen og gøre klar til advarslen mod kokainens iskolde fornøjelser, der bag facaden er livsfarlig. ’It ain't nothing like the real thing’.


03:42
Midtvejskommentar
Du er inde i Studie 86 - din generations musik.


06:35
Outroduktion
Virkelighedens fællesskab med begge ben på jorden er klart at foretrække frem for farlige fornøjelser med næsen i kokainskyen. Tom Robinson og den iskolde dansebare advarsel 'It ain't nothing like the real thing'.


12:28Yello
Goldrush  
00:19
Introduktion
Og fra hvid kokaingift til gyldne fristelser. Her er Yello ved at komme i omdrejninger med slagbordet. De 2 duatister er nede i jordskorpens dybeste lag. Hvis nogle af guldsmykkerne koster under 5000, kikker de to herrer i affaldskurven på 'Goldrush'.


06:03
Outroduktion
Vil man spare penge på handsker, skal man købe sig en blærerøvsguldring. Vielsesringe er heller ikke altid billige - nogen gange koster de flere tusinde om måneden i hustrubidrag. Yello og 'Goldrush'.


18:37Subject
Celebrate  
00:04
Introduktion
Men det er ikke alt det sjove, som enten er fedende, farligt eller forbudt. At more sig er der stadig ikke lagt skat på, og her er der ved at komme rysler, serpentiner og guirlander i ørerkrogene af Studie 86. Forlystelsesskattebasserne i Subject er ved at gøre klar til festlighederne på 'Celebrate'.


06:16
Outroduktion
Subject kan godt høre, at naboerne banker på væggen, men det gør ikke noget, de laver også selv fest og ballade på 'Celebrate'.


24:57C-bank
Nightmare of a broken heart  
00:14
Introduktion
For at ens drømme skal gå i opfyldelse, bliver man tit nødt til at være vågen. Mange kan ikke huske deres drømme, fordi de sov, men C-banks problem er, at gruppen måske har fundet sit livs drømmepige, og hvad skal man nu gøre ved konen? Grunden til samfundets mange skilsmisser er, at folk gifter sig. Sangeren her lyder om et øjeblik, som om konen vil have forældreretten over hans indkomst. Her er 'Nightmare of a broken heart' med C-bank.


04:55
Introduktion
Skal man stole på skilsmissestatistikken, er der mange mennesker, der siger ja, når de mener nej. C-bank laver husspektakler på 'Nightmare' of a broken heart'.


29:56Tyree
I fear the night  
00:20
Introduktion
Og så breder paranoiaen sig i pladeridsen på Studie 86. Tyree med den høje skræmte stemme går sig en tur på bare ben i parken, ser sig ængstelig omkring efter mørkets frembrud. Her er slagsangen for de mørkerædde, 'I fear the night'.


04:55
Outroduktion
Tyree er lelektrofunket hiphop-bangebuks, der får stemmebåndene til at hvine skræmmende i mørket på 'I fear the night'.


34:58Cory Daye
City nights, Manhattan cafes  
00:06
Introduktion
Og mens tusmørket sænker sig for tidligt over New Yorks skyline, er der romantik i luften, blød blidhed i hænderne, der holder hinanden, og befamlende fingersprog rundt om på storbyens cafeer med kram og kærtegn på menuen. Cory Daye og 'City nights, Manhattan cafes'.


03:57
Outroduktion
Jaaa, Cory Daye bruger det sidste dagslys til at famle sig frem til nattens fristelser på storbyens barer, 'City nights, Manhattan cafes'.


39:27Deniece Williams
Wiser and weaker  
00:09
Introduktion
Hvis du diskuterer med nogen, som ikke er særlig kløgtige, så sørg for at han og hun ikke gør det samme. Hvis man kan kende forskel gode råd og dårlige råd, så har man ikke brug for nogen af delene. Deniece Williams her har lært lektien og er blevet både klogere og svagere i knæene på 'Wiser and weaker'.


04:58
Outroduktion
Deniece Williams er blevet klogere, men ikke uden at det har taget grundigt på kræfterne på 'Wiser and weaker'.


44:28Eurythmics
When tomorrow comes  
03:08
Farvelkomst
Jep, nemlig, sådan. I selskab med Eurythmics og ’When tomorrow comes’ er Studie 86 ved at være færdig for i dag, men der er naturligvis flere drag over ørerne alle hverdage mellem 15 og 17 i sommerferien her på Danmarks Radio. Jeg er Kim Schumacher – manden som Moses ville have opfundet det 11. bud imod. Og du og jeg kan overskride anstændighedens musikalske grænser næste sommerferiemandag, samme tid, sted og frekvens – hvis du tør. Indtil da – husk at kloakker er dårlige erstatninger for hotelværelser med rindende vand. Og hav det du ved, rigtig fantastisk.