1999 20-06-1985 (torsdag) Denne udsendelse har speaks   Indhold  Speak  Plade-info
Vis forrige udsendelse Vis næste udsendelse Tilbage til års-oversigt 
00:00Vignet
  
00:31Intro
  
00:00
Velkomst
Godaften M/K’ere, drenge og piger, mænd og kvinder, mine damer og herrer. Så er det med at pudse hørebrillen og komme nærmere, for nu er der endnu en gang et videokig ind i fremtiden. Det her er selvfølgelig, endnu en gang, 1999 – musiksignaler for videoter. I dit livs næste 1999 sekunder, det nogen af mangel på fantasi kalder en halv time, er jeg din ekspeditionsleder på rejsen gennem musikvideoernes forunderlige og utæmmede jungle. Og lad os allerførst gå over i kærlighedens, karatens og kanonhittenes træningslejr, der hvor superstarren og selvforsvarsidolet Bruce Lee er forbilledet for den unge helt Bruce Leroy i filmen ’The Last Dragon’, der om ganske kort tid får danmarkspremiere herhjemme. Så værsgo, her er troldmanden og hans lærling i krig og kærlighed på Willy Hutch - ’The glow’.


01:28Willy Hutch
The glow  
03:51Snak
  
00:00
Introduktion
Hvad gør et lille pladeselskab, når det har en lille skæg singlemelodi, som det gerne vil have sendt på videomarkedet. Jo, allerførst tager man og skrotter solisten, det er hende her på forsiden af pladeposen, får fat på en klump gul modellervoks, sådan som den her, og hyrer et par rådygtige breakdancere og laver en video, der handler om at kunsten konkurrerer med kunstneren. Den slags kaldes et gimmick, og det er lavet for at henlede opmærksomheden på sangen, i det her tilfælde Hi-NRG-nummeret ’Hi-flyer’ med damen, der overbevisende kalder sig Princess UFO.


04:34Princess UFO
Hi Flyer  
06:51Snak
  
00:00
Introduktion
Og så er tiden inde til aftenens første gæst – en kær, gammel ven af mig fra New York. Han er så stor, så at der i virkeligheden er nok til et helt nyt menneske. Han går med i øjenfaldende makeup og har en frisure, der ser ud til at være redt med en motorsav, og han er blevet noget af et kultfænomen, fordi han synger og danser uden egentlig at lade som om, at han kan nogen af delene. Så værsgo mine damer og herrer af alle køn: den usminkede sandhed bag fænomenet Divine.


07:22Hilsen fra Divine
  
07:43Divine
You think you're a man  
09:25Snak
  
00:00
Introduktion
Og fra bløde mænd til stærke kvinder. En vis del af kvindebevægelsen mener, den nu igen er stærk nok til at iføre sig makeup og andre af fortidens kønskaraktertræk. Det samme gælder inden for amerikansk musikindustri, hvor der er fuldt af stærke, der konkurrerer med mændene og helt på deres egne betingelser. Og en af dem er den meget karriereorienterede Madonna, men hvis du et eneste øjeblik de næste par minutter tror, at jomfruluderen her har en mødom, der faktisk kan tages, ja, så har jeg også en andelslejlighed i Paraguay, som du måske er interesseret i at købe. Her kommer Madonna – ’Like a virgin’.


10:06Madonna
Like a virgin  
12:34Snak
  
00:00
Introduktion
Noget af det, der adskiller menneskeheden fra alle andre rovdyr er, at de betaler tv-licens, de holder sig varme ved hjælp af tøj, der er købt på konto, og de er i stand til at udtrykke følelser, fx tårer, der fremkommer ved, at øjenæblet producerer for meget væske. ’Vision’ er latin og betyder udsyn, og det er netop hvad gruppe med det navn har, og ved om tårer og tårekanaler. Her kommer den engelsktalende gruppen Vision med ’Tears idle tears’.


13:05Vision
Tears idle tears  
14:33Snak
  
00:00
Introduktion
Nå, Edmund. Det var da edderkoppene et meget godt lille nummer, ikke sandt? Men, øh, der er selvfølgelig mere på tapetet. 1999 tager nu til Frankrig, eller småke rettere til Indokina. I hvert fald kan vi hurtigt blive enige om, at det er meget morsommere at tage ud og opleve alt det farefulde og spændende og ukendte end at sidde derhjemme i stolen, hvor der aldrig nogensinde sker noget. Det ved den franske gruppe Indochine alt om på nummeret ”L’aventurier”.


15:00Indochine
L'Aventurier  
17:36Snak
  
00:00
Introduktion
Den franske gruppe Indochine med det eventurlystne nummer, ”L’Aventurier”. Og 1999 bliver lidt på en måde i det franske endnu. I alt fald er det i Frankrig, at vores egen hjemlige Mette for tiden nyder stor succes, men eftersom franskmændene ikke kan sige Mette, ja, så kalder de hende Danielle Deneuve. Og lad os sammen med hende holde en tiltrængt pause, lad os gå på diskotek. Lad muskler og musik spille op og champagneglas blive knust. Lad os holde en pause her med ’Take a break’ med Danielle Deneuve.


18:13Danielle Deneuve
Take a break  
19:18Snak
  
00:00
Introduktion
Og så slipper 1999 hestekræfterne løs og lader autoerotikken råde. I alt fald suser det gamle Beatles-nummer ’Drive my car’ af sted ud a syntheziser-landevejen. Og er det ikke de gode gamle George, Paul, John og Ringo, de fire berømte musikhelgene, der dukker op hen ad på autostradaen. Se selv, kør forsigtigt! Her er Gina X med ’Drive my car’.


19:41Gina X
Drive my car [Yinglish]  
21:44Snak
  
22:14Two Minds Cracked
The hunger and the greed  
24:36Snak
  
00:00
Introduktion
Og fra sult- og grådighedsmaridt til adskillige af de syrealistiske drømmerier. Det er gruppen China Crisis, der på den næste video ophæver op til adskillige af naturlovene. Der står ’Kunst, hvem har brug for det’ på t-shirtsene. Næh, når man kan nøjes med China Crisis, så er det godt nok på nummeret ’King in a catholic style’.


25:00China Crisis
King in a catholic style  
27:48Snak
  
00:00
Introduktion
Og så giver jeg uden videre dikkedarer skærmtrolderiet til en af mine aller-allerbedste amerikanske venner fra min tid som stepdanser. Mr. Thompson, are you out there?


27:58Hilsen fra Doughie Thompson
  
28:22Supertramp
Cannonball  
30:43Snak
  
00:00
Farvelkomst
Nemlig! Fortidens drøm om fremtiden er ved at indhente 1999’s nutid – i alt fald for denne gang. Men der er naturligvis flere musiksignaler fra fremtiden, i fremtiden, nemlig om en lille måneds tid, hvor du og jeg kan mødes igen. Det har været hyggeligt, at du kiggede indenfor. Tak for denne gang og indtil vi ses igen ha’ det du ved raouw rigtig fantastisk. På gensyn.


31:06Vignet/rulletekster