Radioudsendelse 19-08-1982 (torsdag) Denne udsendelse har speaks   Indhold  Speak  Plade-info
Vis forrige udsendelse Vis næste udsendelse Tilbage til års-oversigt 
00:00Jingle
  
00:29Time Bandits
Live it up  
00:07
Velkomst
Hej Danmark. Som man kan høre, har USA fået sig endnu en ny radiostation, som er reklamefri hele sommeren, og lover at den vil få det til at gynge i det store æble. Og det store æble er kælenavnet for New York, hvor jeg i øjeblikket befinder mig, og hvor man kan få alt lige fra sex, film, disco, drugs og rock 'n' roll til tv og burger-kultur. Hvis I har lyst til at høre mere om det, om vilde kvinder, hedebølger, slankekure, bankrøverier og meget mere, så bliv hængende her de næste 55 minutter - tag en bid af det store musikalske æble, og prøv det hele som Time Bandits udtrykker det - 'Live it up'.


03:30
Outroduktion
'Live it up'


04:00Laura Branigan
Gloria  
02:12
Introduktion
Alle i New York lader som om de er noget, eller er ved at blive det, eller kender nogen som er det. Tilværelsen handler om penge, om berømmelse og om at blive en succes, og Gloria her er forsvundet ind i sin egen drøm om at blive star, og godt gift, og rig, og eftertragtet, og få sig en eftermiddagselsker ved siden af. Men Gloria, hvis de alle sammen er så vilde med dig, hvorfor er der så aldrig nogen, der ringer. Bjørn Ulväus og Benny Andersson kan godt ærgre sig gul og grön over at det ikke er dem, som har lavet det her, for det lyder næsten som Abba. Men sangeren er Laura Branigan, og sangen er "Gloria".


08:27Karen Young
Deetour  
00:00
Introduktion
Og man kan blive meget, meget rig, og meget, meget berømt, og meget, meget fattig og nobody i USA. Nogle få bliver det første - de fleste af os bliver det sidste. De fattigste er 'the bag people' - posefolket, som har deres ejendele i plastposer, lever på gaderne og sover i affaldscontainerne eller trappeopgangene. Storbyerne producerer menneskeligt affald, andre kan ikke klare presset, forsumper eller går på stoffer eller alkohol, og synker måske ligesom Gloria ind i deres egen drømmeverden. De har benene plantet på jorden, men hjernen - ja - den er på afveje i det ydre rum som fyrens her i 'Dee tour' med Karen Young.


12:01Brooklyn Express
Burning hot  
00:18
Introduktion
Og efter detour - sidespor - må vi tilbage på skinnerne igen. USA har haft flere 35-graders hedebølger her, så som Brooklyn Express her synger, det er brændende varmt mellem skyskraberne - "Burning hot".


15:29Imagination
Just an illusion  
00:16
Introduktion
Blandingen af fornøjelser og drinks, speed og højre temperaturer kan godt få en til at se syner. Livet i USA"s storbyer får tit virkeligheden til at smelte sammen med feberdrømmen, når det går stærkt. Man stiller sig selv spørgsmålet: Er livet en drøm? Indbildningsevne, tilværelsens fatamorgana, Imagination har svaret med "Just an illusion".


18:30The Quick
Rhythm of the jungle  
00:06
Introduktion
Og de høje temperaturer holder direkte og musikalsk. For nogle måneder siden fik The Quick kropsvarmen til at stige med flere grader med urskovsrytmerne fra Zulu Man - og gruppen får feberklimaet til at holde i New Yorks asfaltjungle i "Rythm Of The Jungle"...;


22:31Buckner and Garcia
Pacman fever  
00:05
Introduktion
Bippende og dyttende her er lydeffekterne fra en helt anden slags feber, og den koster endda penge, som raser i spilleautomathallerne rundt om i USA"s storbyer. Den rammer alle, unge og gamle, og forretningsfolkene får ikke spist frokost, men bliver i stedet grebet af pacman-tv-spillet, med en lille gul cirkel som farer rundt i en labyrint og æder spøgelser eller selv blive ædt. Dillen folk gribes af hedder naturligvis pacman-fever, og den har Buckner og Garcia sat musik til.


25:02Risqu?
The girls are back in town  
00:04
Introduktion
Meteoren der lige ramte trommehinden er ikke lyden fra et tv-spil men en advarsel. Reklamen herovre afspejler USA"s snobberi for alt det franske. En fransk bil hedder le car, og surmælksprodukter er finere, når de kaldes la yoghurt. Advarslen er for en flok vilde kvinder, med det frække franske navn Risque, og de vender op og ned på kønsrollerne og jagter fyrerne i "The girls are back in town".


28:07Sinnamon
Thanks to you  
00:39
Introduktion
Som man kan høre, er det ikke altid lutter lagkage, når pigerne møder drengene. Romantikken kan godt være mere skidt end kanel. Det her er gruppen Sinnamon, og damen i telefonen her er skredet og vil bare tak for sidst. "Thanks to you".


31:51Chas Jankel
109 (Give me something I can remember)  
00:07
Introduktion
I den anden ende af telefonledningen sidder Chas Jankel og mindes gamle dage. Støjen fra storbyen gør ham forvirret, hvorfor falder alting fra hinanden i lyden af new wave-rytmerne spørger han. Livet går for stærkt, jeg kan ikke holde friheden ud, giv mig bare et eller andet, jeg kan huske. "Give me something I can remember" - Chas Jankel.


35:25Electra featuring Tara Butler
Feels good  
01:08
Introduktion
USA"s nyeste afmagringsmirakel hedder stivelsesstoffer. Man kan spise pizza, småkager, pommes frites og hamburgers, og så tage en pille, så man .. ikke ... bliver tyk af papmaden. Her bliver motioneret og bodybuildet mere end nogensinde tidligere, og sangeren Tom Jones standsede for nylig trafikken på 5th avenue, da han var ude og morgenjogge. Men der skal nu en græsk tragedie til at se forbindelsen mellem jogging, sex og helsekost, og der er ikke skygge af tvivl om, at Electra her kan li gulerod.


39:59Lime
Babe, we're gonna love tonight  
00:19
Introduktion
Og når man så har motionssjippet, og jogget, og løftet vægte og slanket sig, tippet sin gamle elsker, har ansigtet i de rigtige foldere og har fjirutsjekongtøjet på, så er det tid til at gå hen hvor mennesker mødes og høj musik opstår, og det på Studio 54, Zenon, Mud Club, Red Parrot, Danceteria og Ice Palace, for der at finde sig en partner. Og det kan være en engangsforestilling, der holder frem til morgenmaden eller en livsledsager for de næste måneders jetset-liv. Men under alle omstændigheder så er mottoet "Babe we"re gonna love tonight" her med Lime.


44:06Patrick Cowley
Menergy  
01:05
Introduktion
Drejer det sig om tiltrækningen mand og mand imellem er stedet Grenwich Village i New York i området omkring Gay og Christoffer Street. Der kigger fyrene efter hinanden og mødes, drikker, danser og ryger sig skæve i sjove cigaretter og går tur arm i arm. Mange af dem er store bodybuildere som får Clint Eastwood til at ligne noget, der skal ses under forstørrelsesglas, og det er et helt byområde lavet efter formlen mænd + mænd = energi lige som her i Patrick Cowleys "Menergy".


49:55Mike Anthony
Why can't we live together?  
01:07
Introduktion
Bagsiden af USA-medeljen er fattigdommen og kriminaliteten. Her bliver hele tiden sat rekorder i tyveri, overfald og mord, og tv-aviserne kan lave nyheder ud af de dage, hvor der ikke er fundet bankrøverier sted. Så det er måske ikke mærkeligt, at man spør' hvorfor kan vi ikke leve fredeligt sammen og danse os tossede til Mike Anthonys 'Why can't we live together?'.