Pop 83 22-08-1983 (mandag) Denne udsendelse har speaks   Indhold  Speak  Plade-info
Vis forrige udsendelse Vis næste udsendelse Tilbage til års-oversigt 
00:00Meco
Ewok celebration  
00:36
Velkomst
Heeej Danmark! Så er tiden inde til 50 minutters musikalsk interkontinentalt smuttur over atlanten til USA's østkyst. Her er klokken i dette øjeblik ti minutter over ét midnat - hos jer i de danske hjem er den rundt regnet og sådan cirka med brøker iberegnet omtrent 19:10, og så ved enhver at tiden er inde til Pop 83, som i dag bliver sendt med pakkepost fra New York, hvor jeg for tiden svinger talenterne. Jeg er Kim Schumacher, og det du hører her i baggrunden er en flok sprællevende teddybjørne, som i den nyeste stjernekrigsfilm "Return of the Jedi" rykker filmheltene til undsætning mod de onde modstandere. Teddybjørnene har det zoologiske navn Ewoks, og de åbner her ballet med deres version af overturen til Elverhøj - "Ewoks celebration" - under ledelse af gruppen Miko. Velkommen til varme unoder i cementjunglen i New York - det her er... Pop 83.
Hvis klokken er 01:10 i New York, så er den ikke 19:10 i Danmark. Kim Schumacher har regnet 'den forkerte vej'. New York er 6 timer bagefter, ikke foran. Når klokken er 01:10 i New York, så er den 07:10 i Danmark.

05:24Electric Mind
Pick me up (can we go)  
00:07
Introduktion
Og her er der så friskbagte elektroner til hjernecellerne, for Pop 83 ta'r tilløb og samler selv lidt forsnøvlede lyttere op. New York er stadigvæk byen hvor man kan leve sig høj på sex, narko, rock og funk og hamburgers - men man kan også nøjes med at lytte sig skæv til musikken herovre, og lade sig samle op af for eksempel Electric Mind med "Pick me up".


10:34C-bank featuring Jenny Burton
One more shot  
00:15
Introduktion
Stegende solskin, hedebølger, høje fugtighedsgrader og tørst hører sammen i USA's frihedsgudindes storby. Om det er cola, mælk, appelsinsaft, dåsebajere eller hård spiritus - der er ikke meget returpant at hente i emballage-overfloden, der flyder overalt i gaderne herovre. Her tager gruppen C-bank sigte én gang til i det kærlighedshærgede flaskeknuser-orgie: "One more shot" med C-bank.


15:51Run-DMC
It's like that  
00:01
Introduktion
Og ta' så og drej ko-hornene i stilling og vis du har styr på engelsk-undervisningen - for her kommer et skuldertræk over den hårde kamp i hverdagen, hvor storpolitik og privatlivshelvedet kolliderer i rap-rapporten med den trætte titel: sådan er det bare - "It's like that" - om høje priser og mindre løn og det gode råd: ligeret og ærlig fordeling - nix manner! Få dig en uddannelse hvis du kan klare dig. Sådan er det bare - "It's like that" med Run-DMC.


20:37Two Sisters
High noon  
00:07
Introduktion
Og fra Run-DMC's situationsrapport "It's like that" kaster New York-udgaven af Pop '83 sig nu ud i den fagre nye elektron-verden, hvor den samspilsramte to-somhed opleves som et opgør med rygende revolvere affyret i hoftehøjde. Mindre høj karse, mere høj middag - "High noon" ... "High noon" med søskendeparret ... med søskendeparret Two Sisters ... Two Sisters.


25:19Warp 9
Lightyears away  
00:13
Introduktion
Og hvis problemerne bliver lidt for overvægtige og svære at fordøje, så er der trøst at hente i det man stadig hjemme hos jer i Danmark kalder diskomusik, men herover staver som dance music: brugs- og kropsmusik, der kan tage én lysår væk fra vandskelighederne og hverdagen og drøne én ud i stratosfæren. "Lightyears away" med Warp 9.


30:20Yello
I love you  
00:05
Synger med
I love you
Ja jeg elsker sandeligt også dig ...


00:07
Introduktion
New York-udgaven af Pop 83 bliver hængende ude i rummet, og infiltrerer elektronikinstrumenterne. Harmonizers, vocodere og synthesizers, der her med et begrænset output går kærlighedsmeddelelserne igennem til modtageren. Maskinerne med sjæl og kønsdrift, kærester i pladerillerne på "I love you" med Yello.


05:42
Introduktion
Det er ikke kun elektroniske konservesdåser som Yello, vi lige hørte, der har vrøvl med de overaktive kirtler. New York er ikke alene byen der aldrig sover - New York er også byen der altid er i løbetiden, og når SÅ mange mennesker er samlet på ét sted med kun én ting i hovedet, ja - så melder de eksistentielle problemer sig. Her er det Miquel Brown, der synger sig gennem en problemstilling som mange piger og en del drenge kan rytmende nikke genkendende til: Så lidt tid, så mange mænd. Skråt op med kærligheden, faste forbindelser og bøf med løg. Træk et nummer, stik mig din krop for en enkelt nat.. og så: neeext! Miquel Brown med "So many men, so little time".


36:04Miquel Brown
So many men, so little time  
07:11
Outroduktion
Så mange mænd - så lidt tid... Miquel Brown.


43:16Freeez
I. O. U. (Megamix)  
00:00
Farvelkomst
Og tiden er ved at være knap. New York-udgaven af Pop 83 drøner i mål med et musikalsk hedeslag, der for øjeblikket får spillet nodehæftet i laser herovre på New Yorks dansesteder og radiostationer. Det er gruppen Freeez, der får temperaturen til at stige og er fuld af løfter på "I. O. U" - "Jeg Skylder Dig". Pop 83 går selvfølgelig i luften næste mandag samme tid, sted og frekvens. Jeg er Kim Schumacher - manden der mener der er for lidt undervisning i manchetknapning i skolerne, og indtil vi høres ved igen... ha' det rigtigt fantastisk.