Studie 85 13-05-1985 (mandag) Denne udsendelse har speaks   Indhold  Speak  Plade-info
Vis forrige udsendelse Vis næste udsendelse Tilbage til års-oversigt 
00:00Intro
  
00:00
Velkomst
God eftermiddag. Tiden er inde til kærtegn. Jeg vil elske at elske med dig, elskede.


00:05Bronski Beat / Marc Almond
I feel love-Johnny Remember Me-Love To Love You Baby  
00:12
Velkomst
Så er du inde under lagnerne med Studie 85. Nu kan du lægge ører og andre legemsdele til 54 minutters kærlighedserklæring. Her er Bronski Beat.


02:06
Velkomst
Dav-dav. Kom og bliv varmet i høkassen og bliv strøget med hårene. Jeg er Kim Schumacher – manden der vil pardanse med en hvilken som helst bedre halvdel. Og fra Rosenørns Alle i København – byen hvor joggerne er i løbetiden hele året. Det her er Studie 85.


04:50
Midtvejskommentar
Studie 85.


08:03
Outroduktion
’I feel love-Johnny remember me-Love to love you baby’ med mandfolkeelskerne Bronski Beat.


14:03
Introduktion
Hvis der er noget Studie 85 ikke kan stave til er det kønsdiskriminering. Her er det kun drengene der er efter pigerne eller hinanden. Nu kommer Sinitta og synger om dampende åbninger og kroppe, der hungrer efter at få stillet sulten på ’Cruising’.


08:14Sylvester
Sex  
08:34
Introduktion
Her er flere rappe rør i løbetiden ... Det her er seje, sorte, staldkåde Sylvester ... Med saftspænding i stemmebåndene ... Der er afbarket drivtømmer i kønsdriften på ... ’Sex’.


12:45
Midtvejskommentar
Sex ...


12:53
Outroduktion
Sex. Sylvester er helt stakåndet af det kalorieforbrugende stykke højenergi, ’Sex’.


13:07Sinitta
Cruising  
18:38
Outroduktion
Nemlig. Jægerskørtet, der kalder sig Sinitta, er på krigsstien efter rigtige mænd som ved, at foråret er beregnet til andet end at plante smil og solskin i.


18:56Animotion
Obsession  
19:14
Introduktion
Og når lysterne ikke tilfredsstilles, bliver kropsenergien hobet op, udmøntes i stammedans og erotikkunst og kærlighedspoesi, eller bliver til en besættelse, som det her går for sig, på gruppen Animotion med ’Obsession’.


24:18
Outroduktion
Medlemmerne i gruppen Animotion har svært ved at styre deres lyster på nummeret ’Obsession’.


24:38Godley & Creme
Cry  
25:06
Outroduktion
Når ensomhedsfølelsen er overvældende og når kærlighedshungeren ikke bliver mættet, ja, så kan så kan en lille grådkvalt rundtur i følelsernes tornede rosengård måske hjælpe. Det forsøger Godley & Creme sig i hvert fald med på ’Cry’.


29:51
Outroduktion
Godley & Creme går sig en lille rask tudetur på ’Cry’. Og ingenting kan definere parforholdet så godt som adskillelsen, intet forklarer kærligheden så godt som hjernesorgen.


30:17Rah Band
Clouds across the moon  
30:05
Introduktion
Her er der stratosfæreromantik, så det tager vejret fra en, oppe i de tynde luftlag hvor astronauten har sluppet jordforbindelsen med veninden. ’Clouds across the moon’ med Rah Band.


34:57
Outroduktion
Rah Band forsvinder ud stjernetågerne med langdistanceblænderen ’Clouds accross the moon’.


35:20West India Company
Ave Maria  
35:17
Introduktion
Da Fanden havde løbet hornet af sig og blevet gammel gik han i kloster. Kødets lyster kan også miste deres tiltrækning. Kroppen er skrøbelig, ånden er redebon. De ved de indfølende indiepoppere her alt om og giver jomfruen over alle jomfruer en lovsang med syntheziseren.
Kim Schumacher omskriver helt bevidst udtrykket 'aanden er redebon, men kødet er skrøbeligt', som stammer fra Matthæusevangeliet, kapitel 26, vers 41. "Redebon" blev dog ændret til 'villig' i bibeloversættelsen fra 1948, mens det i 1992-udgaven er ordet "rede", så det nu hedder, at 'ånden er rede, men kødet er skrøbeligt'.

35:37
Introduktion
Gruppen kalder sig West India Company. Lovprisningen hedder ’Ave Maria’.


40:19
Outroduktion
Jaeh, her er der religionspop fra West India Company. ’Ave Maria’.


40:44Madonna
Material girl  
40:31
Introduktion
Og fra Maria til en Madonna, der er alt det, jomfruer kan blive til. En karrierepige der bruger krop og sjæl på verdens materielle goder. Madonnas ’Material Girl’.


44:53
Outroduktion
Drengene kommer og går i Madonnas ’Material Girl’.


45:18Stephanie Mills
Edge of the razor  
45:17
Introduktion
Nogen kombinerer helst deres kærlighedsliv med en balancegang på knivens æg, hvor nattens anonyme undergrundsliv hurtigt kan blive dødens endelige engangsknald. Stephanie Mills opfordrer her for spændingen skyld til følelsesfulde knivkast på ’Edge of the razor’.


49:01
Outroduktion
Stephanie Mills balancerer faretruende på kanten af det trygge og usikre på nummeret ’Edge of the razor’


49:28Yello
Vicious games  
49:13
Introduktion
Og når kræfterne ikke får frit spillerum, forkrøbler de at hæmmes, folk begynder at spille spil med hinanden. De små julelege kan give elektropoppen frostsprængninger, sådan som det er tilfældet med gruppen Yello, der her har hjertekirurgiske knive i ærmerne på ’Vicious games’.


52:00
Farvelkomst
Jep! Så er Studie 85 ved at pakke den musikalske saftpresser sammen, i alt fald for i dag, men passer selvfølgelig dit musikbehov alle hverdage minus fredag. Jeg er Kim Schumacher – manden der altid står vagt ved grænseoverskridningene. Og du og jeg kan mødes igen næste mandag samme tid, sted og frekvens – hvis du tør. Indtil da: forsøg at ligne manden med leende for ikke at sige grinebidende, og hav det du ved – raouw – rigtig fantastisk.