Studie 83 25-01-1983 (tirsdag) Denne udsendelse har speaks   Indhold  Speak  Plade-info
Vis forrige udsendelse Vis næste udsendelse Tilbage til års-oversigt 
00:00Rocker's Revenge
Walking on sunshine  
01:36
Velkomst
DK, DR, FM, P3. Så er det med at finde kohornet frem, få skiftet batterierne i hørebrillen og skrue op for lydpotten her, for klokken er rundt regnet og cirka 15:07, og så er tiden inde til - ja, du ved nok hvad. Din studievært har forbogstaverne KS og sidder her med en høvlfuld plader, der fører dig fra New Yorks hurtige sidegader gennem et rytmeunivers fuld af funk, punk og discoforstyrrelser, og, hvis vi overholder fartplanen, til slut sender dig til danseundervisning i luftrummet over Los Angeles. Men mere om det senere. Velkommen altså. Wilkommen, Bienveneu, og godav do, Studie 83 er i gang med en solstrålehistorie om en flok rockere, der tager dig på spadseretur i fuld dagslys. Rockers Revenge med "Walking on sunshine".


04:17Sharon Redd
Beat the street  
00:04
Introduktion
Og efter turen i solskinnet vil rødglødende Sharon Redd have dig til at lade være med at stå og hænge på gadehjørnerne og sniffe hobbylim i smug. Bank væk fra gaderne, synger hun. "Beat the street", Sharon Redd.


07:14Time
Cool  
00:17
Introduktion
Og hvis du alligevel ikke kan holde snotten indendørs, så skal du i alt fald stave til regel nummer et for at overleve i storbyernes hårde gadeliv, hvor jungleloven gælder. Reglen er at være kyyl manner, og det staver gruppen Time som c-o-o-l; "Cool".


10:27The Gap band
You dropped a bomb on me  
00:04
Introduktion
Og fra cool til kul på med The Gap Band der bliver varm om ørerne ved synet af dig så sexbomberne eksploderer i musiktrusserne. "You drop that bomb on me" med Gap Band.


13:47Prince
1999  
00:20
Introduktion
Du skal ikke være bange. Jeg vil ikke gøre dig noget. Jeg vil bare have, du får det skægt. På pladeposen her viser den chokoladelækre punkfunker Prince bar røv og synger om verdenens undergang år 2000. Men han har en legesyg løve i lommen og siger, vi skal lade som om i dag var i går, da årstallet var 1999, som også er postnummeret for ris og ros til Studie 83. "1999" med Prince.


17:36Patrick Cowley
Tech-no-logical world  
00:14
Introduktion
Og der er mere fremtidsangst og flere dundertaler her tirsdag eftermiddag. I videospillenes og computerens tidsalder er din hjerne blevet skiftet ud med en lommeregner, og din seksualitet garantimærket med "Fuld tilfredshed eller pengene tilbage". Og dommedag nu lurer lige rundt om storpolitikernes hjørne. Det påstår i alt fald tordenprædikanten Patrick Cowley i "Tech-no-logical world".


22:02Gino Soccio
Remember  
00:14
Introduktion
Og når alt håb er ude, død, krise, nervøsitet og tynd mave truer tilværelsen og samfundets beståen, så søger folk igen sammen og husker livets sande værdier fra de gode gamle dage, da alting heldigvis var nemmere for os, og jo desværre desto værre for de andre. Men synthesizergeniet Gino Soccio tror nu nok, at verden holder også til den her krise. Om lidt bliver det bare nogle andre, der bliver syndebukke, og det er jo godt at huske på. Jeg husker på, du husker på. Han, hun, den, det husker på. "Remember"; Gino Soccio.


24:54Sylvester
Do you wanna funk?  
00:50
Introduktion
Det her er Sylvester med "Do you wanna funk?". Du lytter til Studie 83. Jeg er Kim Schumacher. Do you wanna funk?


28:04Yazoo
Yazoo megamix  
00:02
Introduktion
Så er synthesizerguf for øregangene. En musikalsk lagkage i tre etager med engelske Yazoo, der har fået kastreret de o"er i navnestangen siden sidst, og nu kalder sig Yaz. Og hvis du lader være at gå, kan du sige farvel til halvfjerdserne og tage kærligheden ned under. "Don"t go", "Goodbye seventies" og "Bring your love down" stablet oven på hinanden de næste minutter i selskab med Yaz.


33:17K. C. And The Sunshine Band
(You said) you'd gimme some more  
00:01
Introduktion
Og der er jo nogen af os, der aldrig kan få nok, og det gælder også K.C. And The Sunshine Band. Du er fuld af løgn. Du lovede, du ville give mig mere, trygler de. Men der er stadig solstrejf i øjenkrogene i hofterne og kog i funkgryden her. "Give me some more" med K.C. og solskinsbanden. Og bare rolig, der er også mere Studie 83, januars musikalske nervetablet, der bringer fred og ro til de danske hjem.


37:29Lime
Come and get your love  
00:12
Introduktion
Og hvor der er nød når safterne stiger, er der også hjælp til at lette på trykket. Her rækker gruppen Lime en hjælpende hånd med "Come and get your love".


02:35
Midtvejskommentar
Er der da ingen, der tager den telefon?


44:02Miro Miroe
Nights of Arabia  
00:03
Introduktion
Så er tiden inde til lidt mere eksotisk musikmassage, og man kan efter behag drømme om skønne mænd og kvinder i den arabiske fuldmånes skær, hvor blodet kommer i kog og man får lyst til at flyve af sted på hjemmets inflationssikrede investering - det ægte persiske tæppe. Her er Miro Miroe med tusind og én nats eventyr i "Nights of Arabia".


48:10Q-Feel
Dancing in heaven  
00:14
Introduktion
Og de flyvske unoder standser ikke her, for nu bliver det, som jeg lovede i begyndelsen, tid til at spænde dansestøvlerne på, og steppe videre i de tynde luftlag. Hvis du aldrig har danset bebop i luftrummet over Los Angeles, så er chancen nu, hvor medlemmerne af Que Field er helt vilde i varmen og bossanovaer skråt og sidelæns ud i verdensrummet, til tonerne af "Dancing in heaven" med Que Field.


53:25Outro