1999 23-04-1985 (tirsdag) Denne udsendelse har speaks   Indhold  Speak  Plade-info
Vis forrige udsendelse Vis næste udsendelse Tilbage til års-oversigt 
00:00Vignet
  
00:31Intro
  
00:00
Velkomst
Godaften M/K’ere, drenge og piger, mænd og kvinder, mine damer og herrer. Spænd sikkerhedsselen godt rundt om ørerne, for nu er der endnu en gang et musikkig ind i fremtiden. Det her er selvfølgelig – endnu en gang – 1999, musiksignaler for videoter. I de næste 1999 sekunder, det nogen kalder en halv time, er jeg din medastronaut på rumrejsen gennem musikvideoernes forunderlige tågebanker, oppe i de tynde luftlag. Men lad os starte med alle legemsdele plantet på jorden. Lad 1999 lægge ud med et eksotisk kig ind i en fremmed verden, hvor mænd har skæg, og har det skægt, hvor kvinder er villige og har ben at gå på. Her kommer ZZ Top med nummeret ’Legs’.


01:22ZZ Top
Legs  
05:53Snak/Modern Talking
Intro  
00:00
Introduktion
ZZ Top altså med nummeret ’Legs’. Og 'break a leg' er engelsk/amerikansk for ’pøj-pøj’ eller ’held og lykke’. tyskerne kalder det ’Hals- und Beinbruch’, altså en talemåde, en slags slang. Og fra Tyskland har jeg netop nu – ti stille nu Edmund et øjeblik – fra Tyskland har jeg netop nu et par meget gode, nære venner i studiet. To talentfulde unge sprogeksperter, der netop nu for tiden lærer Europas diskoteker, at hjerte – trods tidens kyniske – stadig rimer på smerte. Hello guys, welcome to 1999, welcome to Copenhagen. What’s up? What have you got for us?

Hi Kim
Hi 1999 fans.
My name is Dieter
And my name is Thomas
Together we call us Modern Talking
And this is the video for our song, that Europe have received so well
’You’re my heart,..
.. you’re my soul’.
Enjoy!


06:48Modern Talking
You're My Heart You're My Soul  
09:30Snak
  
00:00
Outroduktion
'You’re my heart, you’re my soul', selvfølgelig med gruppen Modern Talking. Ti så stille Edmund!


09:40Vignet
  
09:50Snak
  
00:00
Introduktion
Personligt er mit ego ikke større, end at jeg stadig kan gå på vandet, og hvis du også kan klatre tørskoet i land på kanten af 1999, ja, så har du nu muligheden for at møde en af tidens danske, unge stræbsomme, der vil frem her i livet. Det er Elisabeth – vores alle sammens brystbolche – som har fået øje på kørvel på kajen. Her kommer Elisabeth, ’En sømand som dig’.


10:08Elisabeth
S?mand Som Dig  
12:33Snak
  
00:00
Velkomst
Fra min egen barndom kan jeg huske, at lige siden tidernes morgen har mennesket haft behov for at udtrykke sig kunstnerisk. Urmennesket og huleboerne havde for vane at smøre farvekridt på væggene i daglighulerne, Kejser Nero opfandt den brandsikre violin i antikkens rom, og senere, da man satte strøm til, opfandt man ved et tilfælde den elektriske guitar. Også mikrochip- og computerrevolutionen har sine egne kunstnere, der kan vride musik ud af hvad som helst. Det her, det kommer bare til at lyde så super godt!


13:09Arno Steffen
Alles supergut, ne?  
14:44Snak
  
00:00
Introduktion
Sjove, primitive urskovslyde fra computerlaboratoriet. Arno Steffen og ’Supergut, ne?’. Skal man påpege en væsensforskel mellem urtiden og vores egen samtid, så er den største nok i virkeligheden den, at dengang da kunne man gå i krig – mand mod mand, kølle mod kølle – et menneske kunne kun slå et andet ihjel, i hvert fald af gangen, mens vores eget højtudviklede computersamfund faktisk nu gør det muligt for én mand at udrydde hele den samlede menneskehed, blot ved hjælp af et tryk på en knap. En lang række musikere føler, at den tredje verdenskrig hele tiden puster hele menneskeheden ned ad nakken. En af dem er den engelske John Lydden, den anden er hiphop-guroen Afrika Bambaataa, og de to har slået sig sammen i det, de kalder Time Zone, der her kommer med og fortæller om verdens sidste dødskamp, verdens ødelæggelse på ’World destruction’.


15:48Time Zone
World Destruction  
20:03Snak
  
00:00
Introduktion
Time Zone var det her med verdens undergang, ’World destruction’. Og nogen forskere hævder, at krig i virkeligheden udspringer af mænds konkurrencementalitet om hvem, der har den største. Det er et træk, der går igen i underholdningsindustrien, der er fuld af potensræs. Lige fra rockguitaristers strittende guitarer til Dirty Harry og verdens største håndvåben, denne her Magnum 48. Og her kommer en gruppe og synger om en kendt og elsket kliche, om sorte fyres fysiske fortrin. Gruppen kalder sig Eddy & The Soulband, og nummeret er den gode gamle potensklassiker ’Shaft’.


20:45Eddy & The Soulband
Theme from shaft  
23:21Snak
  
00:00
Midtvejskommentar
Og så giver jeg her, uden yderligere dikkedarer, ordet til en af mine allerallermest talentfulde elever fra min tid som stepdanslærer i London. Nærmere præsentation burde egentlig være overflødig. Hello Holly, good to have you with us. The rest is basically up to you.


23:40Hilsen fra Holly Johnson
  
24:05Frankie Goes To Hollywood
Relax  
27:07Snak
  
00:00
Introduktion
Og så bliver 1999 affyringsrampe for en videotur ud til en galakse, langt, langt borte. Vi skal til Jupiter. Ud og få de musikalske kendsgerninger frem på computerskærmene og ud og finde ud af, om der er liv på andre planeter. Ud og finde ud af, at David Shire har sin version parat af ’Also Sprach Zarathustra’, der er titelnummeret til den nye science fiction-film, 2010.


27:35David Shire
Also Sprach Zarathustra  
31:00Outro
  
00:00
Outroduktion
Jep, så er tiden ved at æde sig ind på 1999 - i alt fald for denne omgang. Men musiksignalerne fortsætter selvfølgelig om en måneds tid, hvor du er velkommen til at tage dig en kigger endnu en gang ind i musikvideoernes forunderlige verden. Som sædvanlig: det har været hyggeligt. Kig indenfor om en måneds tid igen, og indtil da: forsøg som sædvanlig at have det - raouw - rigtig fantastisk. På gensyn.