Pop 83 04-07-1983 (mandag) Denne udsendelse har speaks   Indhold  Speak  Plade-info
Vis forrige udsendelse Vis næste udsendelse Tilbage til års-oversigt 
00:00Voyage
From east to west  
00:15
Velkomst
DK, DR, FM, P3. Armene på uret rækker ud efter 19:05. Der er kønsroller på programmet. Vilde natteravne. Depressioner. Spøgelseshuse. Balanceakter. Og menneskeofringer. Jeg er Kim Schumacher, og det her er Pop 83.


04:32Howard Johnson
So fine  
00:14
Introduktion
Jaeh, det er bare helt fint. Det der lige forsvandt var gruppen Voyage. Det er fransk og betyder rejse. Og den fik dig hevet dig rundt på verdensatlasset med ”From east to west”. Og i vest, nærmere betegnet USA, findes der en kæde af isbutikker, som hedder Howard Johnson, der sælger is, der faktisk er så fine. Og det har ingenting at gøre med det her nummer, lige bortset fra, at sangeren om et øjeblik lyder til at kunne smelte ishjerter med den stemme, og det er lige før man tror, hans mor har undfanget ham med en ispind, for han har samme navn som butikskæden i Amerika. Howard Johnson med ”So fine”.


08:50The Jammers
And you know that  
00:26
Introduktion
Når det er gruppen The Jammers, der har den musikalske finger i marmeladedåsen, så ved man godt, der kommer syltetøj for funk-øregangene ud af det, og det ved du også godt. The Jammers … ”And you know that”.


12:31Yarbrough & Peoples
Don't stop the music  
00:04
Introduktion
Så kommer Yarbrough & Peoples vuggende med hænderne foldede i selskab med et smølfekor i en bøn, der ikke er skyggen af chance for, at Pop 83 ikke opfylder. ”Don’t stop the music” … Yarbrough & Peoples.


04:04
Outroduktion
Yarbrough & Peoples fortsætter med ikke at standse musikken, mens også Pop 83 halser rask videre om kap om tiden.


16:42Angela Clemmons
Give me just a little more time  
00:07
Introduktion
Så skal du i selskab med lidt gammeldags kønsrolleundervisning, hvor drengen er den, der presser sig på, og pigen maner til besindelse, og be'r om mere tid til at tænke kønskampen igennem, inden hun kaster sig i sansernes vold. Angela Clemmons synes drenge er hårde nødder på "Give me just a little more time".


05:17
Outroduktion
Så har Angela Clemmons vist fået tid nok.


22:02Orange Juice
Rip it up  
00:11
Introduktion
I al sin enkelthed lyder det saftige råd man kan presse ud af gruppen Orange Juice sådan her: Jeg håber ved Gud ikke, at du er så langt nede, som du ser ud til, og hvis du er, så flå det dårlige humør i stykker og begynd forfra på "Rip it up" med Orange Juice.


25:20David Joseph
Let's live it up (nite people)  
00:09
Introduktion
Fra flåede, saftige depressionsråd til gang i den, for nu tager Pop 83 solbrændte David Joseph ved hånden og lever det hele ud på "Let's live it up" - David Joseph.


28:56Depeche Mode
Get the balance right!  
00:11
Introduktion
Fra solbrunt natteliv til blege Depeche Mode, der gennemskuer krisen i den moderne tilværelse. Det er ikke nok med Volvo, villa og vovse, der skal også foregå noget på indersiden af kroppen, før der er ligevægt i tilværelsen. Elektronisk ying yang - "Get the balance right"; Depeche Mode.
Underlig måde han udtaler Depeche Mode på. Han siger noget i retning af "Depesj Mård".

34:24Pete Shelley
(Millions Of People) No one like you  
00:09
Introduktion
Hvis du spørger mig, er der ikke nogen som dig, som mig eller som Pop 83, og der er slet ingen som Pete Shelley, hvis han selv skal spille det, på "No one like you if you ask me" med Pete Shelley
Så vidt det vides hedder nummeret altså kun "No one like you".

39:50Whodini
The haunted house of rock  
00:00
Introduktion
Du kan godt tage din bedste ven i hånden - det er vel dig selv - for nu træder du i selskab med mestertryllekunstneren Whodini ind i spøgelseshuset, hvor Dracula, uhyret fra Den sorte Lagune, Frankenstein og Den usynlige Mand, som man ikke kan se i mørket, og The Gratefull Dead, holder skelet-rock-party. Er du klar? Her er Whodini og "The haunted house of rock" - hvis du tør!


44:24Narada Michael Walden
Reach out  
00:01
Introduktion
Fra spøgelseshusets fnisende mørke til kærlighedens klare dagslys. Indtil videre er det, du har rakt øre og hånd ud efter det, vi kalder Pop 83, men her kommer Michael Walden med en ekstra håndrækning på "Reach out"


50:21The Voices
Sacrificial rites  
03:05
Farvelkomst
Med lændeklædet ned om knæene er Pop 83 med the voices her ved at komme til sin blodige afslutning. Har du stadigvæk ikke fået nok, er der selvfølgelig flere øretæver næste mandag samme tid, sted og frekvens. Hvem du er ved du bedst selv - jeg er Kim Schumacher, og indtil vi høres ved igen: Ha' det rigtigt fantastisk.