Pop 83 30-05-1983 (mandag) Denne udsendelse har speaks   Indhold  Speak  Plade-info
Vis forrige udsendelse Vis næste udsendelse Tilbage til års-oversigt 
00:00Nona Hendryx
Keep it confidential  
01:25
Velkomst
DK... DR... FM... P3 - så er pladetallerkenerne ved at komme i kog. Din disk jockey sidder med håret lige op i luften, og det kommer du også til i de næste 50 minutters nonstop pop, hvor du skal møde både kærlighedståber og tryllekunstnere og et usædvanligt stykke historieskrivning. Helt fortroligt: det her er Pop 83, og helt fortroligt: det her det er Nona Hendryx med "Keep it confidential".


04:50I Level
Give me  
00:07
Introduktion
Og så kommer du i øjenhøjde med tre englændere på jomfrujagt efter mødomme. "Giv mig det du ikke kan tage tilbage" synger drengene til pigerne på "Gimme what you cant get back" med gruppen I Level.
I Level = Eye Level?

08:38Shock
Electrophonic Phunk  
00:10
Introduktion
Spænd så bare armene fast med læderremme til hjemmets lænestole, og gør dig klar til højspændingsfunket elektrochok. Chokket: det er gruppen - Electronic Funk med "PH": det er nummeret.


12:55Junior
Communication breakdown  
00:11
Introduktion
Som far, så søn. Microchippen falder ikke langt fra lommeregneren, og her får Junior hele systemet til at gå ned. Han taler fransk, pigen taler spansk. Den dybere mening bryder helt sammen - det ser sort ud: "Communication breakdown" med Junior.


17:42Thomas Dolby
Wreck of the fairchild  
00:02
Introduktion
Doktor Thomas Dolby har lukket sig inde i sit musiklaboratorie. Blændet (*) af videnskab har også han vrøvl med kommunikationen over kortbølgesendere her i "Wreck of a fairchild" med Thomas Dolby.
* Lyder som "Glænet af videnskab" - hvilket jo ingen mening giver.

20:35Whodini
Magic's wand  
00:17
Introduktion
Så bliver det arvtagerne efter den berømte tryllekunstner Houdini, der rapper med tryllestavene gennem "Magic wand" med Whodini.


25:52Man Parrish
Hip hop be bob (don't stop)  
00:10
Introduktion
Man Parrish og nummeret "Hip hop be bob don't stop" - og det er der heller ikke skyggen af chance for - for du er inde i 50 minutters nonstop pop - det vi kalder ... Pop 83.


28:04Yello
You gotta say yes to another excess  
00:08
Introduktion
Hvorfor holde sig til midten af dydens smalle sti hvis man kan gå til yderligheder? Det spørgsmål har gruppen Yello et klart svar til: "You gotta say yes to another excess".


33:03Talk Talk
My foolish friend  
00:08
Introduktion
I konkurrencerne på kærlighedens kringlede galopbane er der ikke mange chancer for at løbe om hjørner med gruppen her, der hakker i det og kalder sig Talk Talk. Prøv ikke på noget, lille ven - du er klædt af til skindet, gennemskuet med iskold stratosfæreblik i nummeret "My foolish friend" med... Talk Talk.


38:30Gabi Delgado
History of a kiss  
00:16
Introduktion
Verdenshistorien er fuld af spændende eller sjove detaljer. Boerkrigen (*), slaget ved Dybbøl, den franske revolution eller bondeopstanden blandt rumænske pygmæer, da rejsebranchen overtog strandene ved Sortehavet. Her er et mikroskopisk stykke historie, der fortjener at komme i rekordbogen. Aldrig har så lidt været så langt nede i halsen på en sanger så længe: over fem minutter i selskab med Gabi Delgado og "History of a kiss".
* Boerkrigen - er det en given krig, eller skulle det være Borgerkrigen?

43:43Duran Duran
Is there something I should know?  
00:12
Introduktion
Her er der en anden gruppe, der ligesom Talk Talk før heller ikke er så opfindsomme når det drejer sig om navne, og bare gentager sig selv. Men sangen - ja, den fejler ikke noget. "Is there something i should know" med Duran Duran.


03:42
Farvelkomst
Pop 83 er med Duran Duran's "Is there something i should know" ved at køre tør for musik - ihvertfald for denne mandag. Ris, ros - er der noget jeg skal vide? Send kærlighedserklæringerne eller brevbomberne til 1999 København V. Jeg er Kim Schumacher, og indtil vi høres ved igen: Ha' det rigtigt fantastisk.