Fredagsåbent 10-08-1984 (fredag) Denne udsendelse har speaks   Indhold  Speak  Plade-info
Vis forrige udsendelse Vis næste udsendelse Tilbage til års-oversigt 
00:00Intro
  
00:00
Velkomst
Jaeh, bifaldet lyder ikke af så meget, men det kommer også kun fra tilløbende til prøven i onsdags. Der er to hold, der spiller hver anden aften, og de hørte først Kirsten Andersen og Aage Møller, siden Anne Lind og Martin Bøgh som Anni Oakley and Frank Butler. Forestillingen er instrueret af Ib Flemming Hansen, og man benytter sig af Hans Christian Ægidius’ tekst. Og samme Ægidius laver for øvrigt revy i Haslev fra i torsdags. Men det er en anden historie, for jeg har netop nu siddet og drejet et nummer.
At det er relevant at tage ovenstående med skyldes, at der samtidig med ovenstående speak drejes et nummer på drejeskivetelefon (14 cifre)

00:38Snak
  
00:00
Midtvejskommentar

Kim Schumacher (KS): Hello, Scandinavian Massage Clinique.

Ida Bjørn Nielsen (IBN): Øh, ja, jeg skulle tale med Kim Schumacher.

KS: Jamen god dag, det er Kim Schumacher.

IBN: Er det dig?

KS: Ja, hej, hvem taler jeg med?

IBN: Det er Ida, Ida Bjørn Nielsen, det er fra Fredagsåbent. Du, jeg tænkte på, om der var sket noget derovre.

KS: Øh, lad os se, hvad er der sket? I har vel hørt, at skuespilleren Richard Burton er død.

IBN: Ja, joh.

KS: Ja-ja, den nyhed har holdt temmelig meget liv i New Yorks store frokostavis, den der hedder ’The post’. De første par dage efter Richard Burton var død, da var det selvfølgelig mindeord og der var lovprisninger og vennens biografi trykt i avisen. Men hvis man skal holde sådan en avis kørende og holde oplagstallet oppe, så bliver man selvfølgelig nødt til også at grave lidt mere saftige ting frem i dagens lys. Og det er fx Burtons heftige og larmende opreklamerede kærlighedsaffærer med flotte damer og selvfølgelig først og fremmest med stjernekollegaen hende der hedder Elizabeth Taylor. Her i onsdags afslørede The post hvordan det lykkedes Richard Burton at brænde intet mindre end 80 millioner dollars af mens han levede, så det lyder som om, han har haft det helt skægt i sit 58-årige liv, og avisen fortæller også, at Burton sagde ja til næsten hvad som helt arbejde, han fik tilbudt her hen mod slutningen af sin tilværelse, for han havde simpelthen brug for pengene. Og ud af de 80 millioner dollars der siges det også, at han nok har brugt i alt fald halvdelen, altså 40 millioner af dem, på Elizabeth Taylor alene, og alligevel så døde han som en forholdsvis fattig mand i alt fald sammenlignet med mange andre af sine berømte filmkollegaer. Så hans nye unge kone, som han giftede sig med for lidt over et år siden, er der altså ikke ret mange kugler tilbage til. Og Ida, så kan du meget passende jo så spørge mig om hvordan Elizabeth Taylor hun har det.

IBN: Ja, hvordan har Elizabeth Taylor det?

KS: Jo tak, Elizabeth Taylor hun har det ganske glimrende, bortset fra selvfølgelig at hun er knust over, at hendes eksmand nu er borte. Hun har her for nylig fået brintoverilteblonderet sit brunettehår, og så har hun i øvrigt nok fundet en forholdsvis skudsikker metode til at tjene penge, og jeg taler om mange penge her. Ikke nok med at hun har skiftet hårfarve, hun har nemlig også været på slankekur og har tabt sig en 5-10 kilo og adskillige centimeter over brystkasserne og andre vitale steder. Og nu vil alle selvfølgelig, fordi Elizabeth Taylor er så berømt, have at vide, hvordan hun dog gjorde det. Den ondskabsfulde tv-komiker Joan Rivers har ellers her for nylig sagt, at Elizabeth Taylor efterhånden var blevet så fed, at hendes hofter var stykket ud til andelsselskaber. Så nu hævner Liz sig jo altså og fortæller, at hun har tabt sig, og hun siger også at slankekuren er en, hun selv har fundet på, og hun har selvfølgelig været fornuftig nok til at skrive den ned. Og Elizabeth Taylors slankekur, det er helt sikker en både dameblade og bogforlag godt vil trykke og godt give et fedt beløb for. Hvordan, Ida, har du det med bananer. Er det noget, du spiser?

IBN: Det er egentlig meget sjovt, at du spørger mig, for jeg sad egentlig lige og tænkte på bananer, og altså, jeg spiser ikke så mange bananer, det kunne være, jeg skulle til at gøre det?

KS: Ja, det kunne nemlig godt være, det var en god ide. Nu skal du høre, for denne her historie, den vil sandsynligvis i alt fald give dig smag for det. New York er som bekendt byen med de hurtige og mange knald. Man snakker og beskæftiger sig jo heldigvis temmelig meget med sex herovre. Jeg skulle kende byen meget, meget dårligt, hvis ikke den så småt har fået banansalget til at stige her på det seneste, navnlig efter tv og aviser har meddelt, at en videnskabelig engelsk rapport konkluderer, at bananspiseri stimulerer ens seksuelle appetit, så nu går new yorkere nok agurk og skræller bananerne. Og nu hvor vi til en behagelig forandring snakker om kønsdrift, så er der lige den her: jeg sidder her med en pressemeddelelse om at USA-sangeren, han hedder Rockwell, har enorm succes lige rundt om hjørnet af Danmark, nemlig ovre i England, med sin nye lp ’Somebody’s watching me’, og alligevel er ikke alting okay i UK, i hvert fald ikke med en af Rockwells nye sange, en der hedder ’Obscene phone caller’. De engelske radiostationer og hele det gamle imperium slår igen og nægter at afspille den frække sang, der nemlig handler om en telefonstønner. Så for at vise, at vi i hvert fald ikke er snerpede, og så i øvrigt for at hylde det danske frisind per langdistance fra New York, så synes jeg vi skal afslutte den her lille sjofle telefonsamtale og spille Rockwells ’Obscene telephone caller’.
Stønner 3-4 gange efter den sidste speak

05:00Rockwell
Obscene telephone caller  
06:57DR speaker
  
00:00
Outroduktion
Og vi bryder med musikken her, og vi har naturligvis for længst brudt enhver form for forbindelse med Kim Schumacher