Radioudsendelse 20-06-1982 (søndag) Denne udsendelse har speaks   Indhold  Speak  Plade-info
Vis forrige udsendelse Vis næste udsendelse Tilbage til års-oversigt 
00:00Intro
  
00:01
Synger med
Okay


00:14Lime
You're my magician  
00:01
Velkomst
God eftermiddag Danmark.


00:08
Velkomst
Jeg sidder her med en stak dynamisk brugsmusik, som skulle sætte noget sving i de næste 55 minutter. Vi skulle gerne komme rundt om funk, punk, rap, salsa og electro-disco, og der bliver også tid til en lille klassisk afdeling.


00:25
Introduktion
Og det som er under optræk her i baggrunden - jah, det er altså faktisk ikke Yoko Ono.


03:37
Outroduktion
Næh, Yoko Ono var det ikke, men derimod gruppen Lime og deres "You"re my magician".


03:57Modern Romance
Everybody salsa / Salsa rappsody   
00:03
Introduktion
Og det her, det er derimod Modern Romance og "Salsa rhapsody".


06:56Donna Summer
Cold love  
00:11
Introduktion
Ingen summer uden Summer, ingen Summer uden Donna, ingen Donna uden disco, og ingen disco uden kærlighed, ingen kærlig hede uden kærlig kulde, kort sagt: Donna Summer og "Cold love".


09:37Prince
Controversy  
00:04
Introduktion
Prince er et fænomen i USA. Han producerer, arrangerer, komponerer, spiller og synger selv på sine plader, og hans emnevalg er begrænset til tre hovedområder: sex, sex og sex - i den rækkefølge. Prince optræder i blotterregnfrakke, små trusser, hofterne går på kuglelejer, og han behandler sin guitar som var det en laber fyr eller pige han holdt om. Og så har jeg slet ikke fortalt hvad han gør med mikrofonen. Her er "Controversy" med indbygget fadervor, som var det fanden selv som læste af sin bønnebog.


13:45Material
Bustin' out  
00:23
Introduktion
Drejer det sig om kvindesag, kønskamp og ligestilling, er det herhjemme rocken der bringer der nye budskaber frem, mens det i USA navnlig er gadens musik - funk og disco - som fortæller om den ny aggressive kvindetype, som fx her i Material"s "Busting out".


04:37
Introduktion
Og så kan man godt smøre hænderne med klapsalve, for her er afdelingen for læder- og lænke-disco, sød sado maschocistisk ønske-spank med håndklap og den nye bløde mand, Jimmy "Bo" Horne, med sin dybe killer-bas der vil kues.


18:34Jimmy "Bo" Horne
Spank  
21:44Radiospot
  
22:01Reklameklip
  
00:09
Midtvejskommentar
Mhhhhh, der er sexede speakerstemmer på de amerikanske reklameradioer. Og lytterservice. Telefonprogrammer hvor man får hvad man vil ha", der er konkurrencer om penge, køkkenudstyr og guldbarrer, og så er der selvfølgelig dagens tilbud i tv-serier, nye seere kan begynde her:


00:55
Introduktion
General Hospital er en slags Dallas i hospitalsmiljø. Personernes liv er en dramatisk tåge af intriger, jalousi, kærlighed, fiasko og ægteskabelige sidespring. Her er gangstere, forklædte mænd i dametøj, og navnlig små sorte notesbøger, som folk vil dræbe for at få fat på. Og nu har Afternoon Delight komponeret serienarkomanernes egen slagssang, som netop har titel efter "General hospi tale".


23:18The Afternoon Delights
General hospi-tale  
27:19Reklameklip
  
00:00
Introduktion
Apropos radioreklamer, så lyt et øjeblik med på et indslag fra den amerikanske hær, som er ved at forberede en kampagne for at få USA"s Johnnier ikke til at gå i gyngen, men i alt fald hoppe trøjen.


28:26The Quick
Zulu  
00:03
Introduktion
Disco patrol, boogie patrol, reklamen får det næsten til at lyde som om soldaterlivet var en John Travolta-film. Og nu hvor vi er på den musikalske krigssti, så på med lændeklædet, fat spyd, mod og mandshjerte, for her kommer The Quick snigende med "Zulu man".


31:02Kraftwerk
Numbers  
00:01
Velkomst
Kraftwerk kan stilren techno-rock. Reagensglasprodukter som kaldes metropolis, kalkulator, rumfærge og computer, eller sprogkursus jorden rundt ved hjælp af talrækken. Her er "Numbers". (?)
Svært at høre hvad han siger. Lyden er efterbehandlet så den har fået en metallisk klang. Faktisk er det også temmelig sort, hvad han siger, hvilket jo ikke lige gør det nemmere.

03:14
Outroduktion
Det var Craftwork, som amerikanerne siger, og deres talrækkesprogkursus, jorden rundt i 180 sekunder - "Numbers".


34:20Duran Duran
Planet earth  
02:24
Introduktion
Duran Duran var oprindelig en gal videnskabsmand som forsøgte at spille Jane Fonda ihjel i et orgasmeorgel i filmen Barbarella om rumpigen og den sorte tyran. Jeg ved ikke som det er science fiction-videnskabsmanden den engelske gruppe af samme navn har tænkt på, men electro-gruppen her befinder sig lige som ham også et godt stykke ude i verdensrummet, og betragter det hele sådan lidt fra oven i "This is planet earth".


03:35
Introduktion
Tager du væk fra New York kommer du ingen vegne. Det er måske ikke helt sandt. Der er Eiffeltårnet i Paris, Colosseum og terrorristerne i Rom, København har Tivoli og sin overborgmester, og Berlin har sin .. øh .. Det kan såmænd godt være, at Kid Creole og The Coconuts alligevel har ret "If you leave you"re going nowhere" lyder den velmente advarsel på "Going places".


38:06Kid Creole And The Coconuts
Going places  
41:10Nick Straker Band
A little bit of jazz  
00:12
Introduktion
Og her er en lille smule jazz, som bliver til lidt mere rock, som bliver til temmelig meget disco. Nick Straker Band og number one hittet "A little bit of jazz".


44:27Donna Summer
Bad girls  
44:35The Royal Philharmonic Orchestra
Hooked on classics  
00:02
Introduktion
For tre kvarter siden lovede jeg en klassisk afdeling, og den kommer her:


49:59Donna Summer
Bad girls  
50:05Voggue
Dancing the night away  
00:00
Velkomst
En lille smule jazz, godt med disco, reggea, funk, punk, og her en god stabel klassisk, så nåede vi vist alligevel musikhorisonten rundt. Det er Kim Schumacher, som takker af, må Gud (beep) og Karl Marx (beep, beep) være med dig. Tak for nu.