Studie 83 18-05-1983 (onsdag) Denne udsendelse har speaks   Indhold  Speak  Plade-info
Vis forrige udsendelse Vis næste udsendelse Tilbage til års-oversigt 
00:00The Time
Wild and loose  
00:00
Velkomst
... det er tid til at vinke stinkelapperne væk fra ørene og kravle lidt tættere på højttalerne, for hvis du har haft en hård dag i børnehaven, på arbejdsformidlingen, kontoret eller som hjemmespurtende M/K'er, så er her en høvlfuld popmusik til at bringe din sjælefred tilbage. Jeg er Kim Schumacher, og du er stødt frontalt ind i det vi kalder Studie 83.
Mangler liiige de første sekunder af introen.

05:17
Outroduktion
Det er flokken af tegneserie-alfonser fra gruppen Time, der her åbner ballet i selskab med en flok kogende groupier på nummeret "Wild and loose".


05:29SOS Band
Do it now  
00:17
Introduktion
Nææh - standse nu? Det er der ikke skyggen af chance for, for dagens udgave af Studie 83 er først lige kommet i omdrejninger, og her er det SOS band, som sender nødsignaler ud og opfordrer til at gøre det nu. Elsk lidt mere - "Do it now" og SOS band.


10:21Inner Life
I'm caught up (in a one night love affair)  
00:12
Introduktion
Kampen for at fange sig en M/K partner for resten af livet eller bare et par uger, er for de fleste en perlerække af engangsforestillinger. Alle snakker om de store følelser, men de fleste af os lader sig alligevel nøjes med de små knald - og her er det den syngende eventyr-princesse med den indre glød fra gruppen Inner Life, der er fanget i et mareridt - eller ønskedrøm måske - af engangsforestillinger i "I am caught up in a one night love affair" med Inner Life.


15:08Richard Jon Smith
Don't go walking out that door  
00:11
Introduktion
For at opfylde kravet om kønskvote og ligeret, så får Richard Jon Smith her lov at komme til orde og give sit syn på sagen. Han har taget sig kærligt af sin elskede gennem pejlevognen gud vide hvor mange nætter, og så får han alligevel fingeren og bliver skrottet. "Vil du tilbage efter mere af samme slags" praler han i "Don't go walking out that door" med Richard Jon Smith


19:29Kurtis Blow
Tough  
00:51
Introduktion
Hvis du tror at DU har problemer, så får Kurtis Blow dig her på andre tanker. Når han vil have lønforhøjelse, får han øregas - hvis han da overhovedet har arbejde. Skattevæsnet har fingrene i ham hele tiden, og konen kravler rundt på ryggen af ham og klapper ham kærlig med en baseball-kølle. Livet er et hårdt sted at trække vejret - Kurtis Blow og "Tough".


23:04Klein & MBO
Dirty talk  
00:07
Introduktion
Jaah - der er jo heldigvis andre der kan se på livets lyse sider, og finde noget at grine af. Nogle af os har det meste i munden, og her kommer et lille vellystigt indslag for verbal-erotikere med gruppen Klein & MBO og deres sjofle tale, "Dirty talk".


26:38Set The Tone
Surprise your love  
00:06
Introduktion
Fra dagens udgave af Studie 83's funkede førsteakt slår vi nu gækken løs og finder et andet fodslag, sætter instrumenterne i stikkontakten, får strøm på melodierne og forsøger med tungen lige i munden at holde salontonen. Her er Set The Tone med én af dagens musikalske overraskelser: "Surprise your love".


31:57Our Daughter's Wedding
Elevate her  
00:21
Introduktion
Så er det med at finde høj hat, laksko, slør og blomsterbuket frem, for nu skal du til højtid i elevator-skakten. Dér afvikles vores datters bryllup nemlig i nummeret "Elevate her" med Our Daughters Wedding.


36:04Peter Godwin
Images of heaven  
00:03
Introduktion
Og vi bliver i elevatoren og trykker den opefter til elektro-poppens tynde, elektroniske luftlag, for nu er det nemlig Peter Godwin, der spænder sikkerhedsselen og englevingerne på og giver harpestrengene én på korsridderfrakken. Forestillingen om himlen i den udkårnes skød sender ham lige lukt i helvedet, og der er salg i religion synger han i sin symfoniske "Images of heaven" med Peter Godwin.


01:02
Midtvejskommentar
Du lytter til det vi kalder Studie 83.


40:09The League Unlimited Orchestra
Things that dreams are made of  
00:09
Introduktion
Og så skal vi på stoffer - sådan rent musikalsk altså. Luk ørene op, slå hjerteklapperne ud og lad dit sind folde sig ud i al dets godhed. Pladetallerkenen bliver gearet lidt op - vi nikker forsangeren i gruppen Human League en skalle, og smider teksten fra nummeret her skråt og sidelæns ud af rillerne - og så lyder instrumentalversionen sådan her: League Unlimited Orchestra med det stof drømme er gjort af - "Things that dreams are made of".


45:01Private Lives
Memory of your name  
00:12
Introduktion
Hvis du aldrig har prøvet at snage i andres forhold før, så giver Studie 83 dig chancen nu for at udvide dine menneske-kundskaber, for de næste minutter skal vi snuse rundt i andres privatliv, og romantisk sukkende mindes gamle dage og den elskedes navn. På forsiden af pladeomslaget her ser en sort og hvid pige ud til at have fundet hinanden i en tæt omfavnelse, mens fyren i historien sidder sørgmodigt foran spejlet, og lægger en personlighedsspaltet klovnemaske. Privatliv - ja, det er der ikke meget ved når man bare har minderne tilbage minus veninderne i "Memory of your name" med Private lives.


49:56Harry Thumann
Underwater