Studie 85 09-12-1985 (mandag) Denne udsendelse har speaks   Indhold  Speak  Plade-info
Vis forrige udsendelse Vis næste udsendelse Tilbage til års-oversigt 
00:00Moskwa TV
Tekno talk  
00:30
Velkomst
Dav-dav, god eftermiddag. Lad vær' at pille videre på den 12 måneders rentefri, du har ramt rigtigt - det her er P3. Op på julekonfekten og tril hjernereserven tættere i retning af stereosignalerne her, for nu har du stillet ind på en lille times gennemsyntetisk industrimusik, hvor det ikke kun er versefødderne der begynder at danse i julekædeformationer. Jeg er Kim Schumacher - manden der troede det var juletravlt og så var det dametoilettet. Og fra Rosenørns Allé i København - byen hvor de lægger nissen på hjul og stejle - hvis han ikke har kontokort. Det her er Studie 85 - du vil elske det.


02:40
Midtvejskommentar
Du er inde i Studie 85 - du hjemme igen.


05:01
Outroduktion
Det er gruppen Moskwa Television, der stiller knivskarpt prøvelydbilleder op og sender synthesizer signaler ud via radiospredningsloven på 'Tekno talk'.


05:09New Order
Sub-Culture  
05:14
Introduktion
Og nu breder den almindelige uorden sig. New Order slutter forbindelse med kredsløbene til Studie 85, kommer tvivlende trillende og mener, det skal gøre ondt, før det blir' godt. Man tugter den man elsker, hvis man ikke kan finde på andre muligheder. 'Sub-Culture' - New Order.


11:57
Outroduktion
Ingen hersker uden slave. Du kan ikke chokere nogen uden at ha' tilskuere. Det sker alt sammen under overfladen af 'Sub-Culture' og New Order.


12:09Brenda K Starr
Pickin' up pieces  
12:09
Introduktion
Og så graver Studie 85 dybt i følelsernes subkultur. Brenda K Starr har fået sig nogle ordentlige øksehug i hjertekulen. Her kommer hun vandrende og går og samler ønskebrøndens splintrede fantasier op. De brudte løfters dolke stikker dybt i halsen på Brenda K Starr og 'Pickin' up promises'.


17:58
Outroduktion
Brenda K Starr samler de forsuttede rester af knuste drømme sammen på 'Pickin' up promises'.
Han kalder for anden gang dette nummer for 'Pickin' up promises' hmm

18:02The Communards
You are my world  
18:33
Introduktion
Og opbrud har der også været tale om hos Bronski Beaterne, hvor sangeren Jimmy Somerville har taget sin gode lyse stemme og er gået fra de andre i gruppen. Han har nu fået sig en ny fyr, Richard. Parret kalder sig The Communards og synger sig midt i aids-hysteriet varme over, at fyrene, med held, stadig kan forelske sig i hinanden. Her er sangen, som det snerpede BBC har forbudt. Knægt du er hele min verden - The Communards 'You are my world'.


22:31
Outroduktion
Det pæne unge par, Jimmy & Richard, der tilsammen kalder sig The Communards og verdens navle 'You are my world'.


22:37Bronski Beat
Hit that perfect beat  
22:59
Introduktion
Og hvordan med resten af Bronski Beat? Jo, de har fundet ny stemme. Den musikalske trekant sidder igen hvor den skal. Fyrene banker igen festtempo af på hyldesten til drengene. Der musik i på 'Hit that perfect Bronski Beat'.


28:46
Outroduktion
Bronski Beat vil ha' det all over me på 'Hit that perfect beat' Boy.


28:39B-Boys
Stick-up kid  
29:05
Introduktion
Og så det med at få den skudsikre vest på og hænderne op af lommen, for nu kommer der en flok virkelig tunge drenge travende. Der er musikalsk hold-up, så måske er det nok i virkeligheden bedst at række hænderne i vejret. Ungdomsforbrydelserne breder sig som brugstyverier og overfald, i fattigdommens og den bitre nødvendigheds navn, når B-Boys stikker skyderen i ribbenene på retspleje med 'Stick-up kid'.


34:49
Outroduktion
B-Boys rapper ungdomskriminaliteten en på frakken med den skudklare 'Stick-up kid'.


34:52Wally Badarou
Chief inspector  
35:09
Introduktion
Og når den sociale nød er størst og ungdomskriminalitets og [...]separation er nærmest, ja så be'r borgerne om mere lov og orden, mere politi, flere fængselsbygninger, og så få flere unge i arbejde på den måde. Og nytter det alt sammen alligevel ikke en halv gang knippelsuppe, ja, så er der altid Wally Badarou til at få orden på gemytterne, når han svinger staven i selskab med den funkene politikommissær 'Chief inspector'.
Kan ikke høre hvad han siger lige efter ungdomskriminalitet ?

36:58
Midtvejskommentar
Du inde i Studie 85 - din generations musik.


39:30
Outroduktion
Wally Badarou letter på detektivhatten og vipper med forstørrelsesglasset på 'Chief inspector'.


39:34Russia Heat
Tell me your name  
40:41
Introduktion
Så er der ved at komme kog på den danske afdeling af foreningen 'Træf nye musikrødder'. Takt og synth-toner for begyndere, øvede og viderekomne lyder nu fra de højrøde pæredanske russere i løbetiden. Russia Heat her kommer med deres adfærdsvanskelige 'hvis jeg må se dit navn, må du se mit'. 'Tell me your name', Copenhagen Mix.


44:53
Outroduktion
Det er dansk, det er dejligt, det er musik fra 80'erne. Russia Heat og deres remixede navneopråb 'Tell me your name'.


44:57Lime
Do your time on the planet  
45:15
Introduktion
Og der er flere gode råd at hente i dagens udgave af Studie 85. Her kommer Lime nemlig vuggende i citronbådene og klemmer et enkelt af de bedste ud mellem åregaflerne. Få noget ud af livet, mens det har dig. Sæt dig selv høje mål, som helt og heltinder gør det på film & tv. Tilværelsen kan være sådan en fed forestilling. Det er altid showtime! 'Do your time on the planet' med Lime.


48:37
Outroduktion
Du er livsfange på planeten jorden. Få mest muligt ud af opholdet og lad vær' at kede dig ihjel. 'Do your time on the planet' med Lime.


48:40Mark Shreeve
Legion  
50:44
Farvelkomst
Jep, nemlig, sådan. Så sidder den lige i julenødderne, der hvor det føles sig mest, i selskab med Mark Shreeves knivskarpe Razermix af de højteknologiske hærskarer på 'Legion', er Studie 85 ved at danse sig frem igennem de sidste minutter af døgnets 15. time og mase sig op i de små nakkehår på Radioavisen om få øjeblikke. Studie 85 er naturligvis på banen alle hverdage, undtagen fredag, hvor Christian med f som i Flagstad fløjter fanfare. Jeg er Kim Schumacher - manden der så julemanden kysse mor, og far, og du og jeg kan danse os op i den 7. disco-himmel næste mandag, hvor det blir' 54 minutters uafbrudt fødselsdagsmix - samme tid sted og frekvens, hvis du tør. Indtil da - ha' det du ved wwrrraaauuuuuu - rigtig fantastisk.