[Ukendt type] [Ukendt dato] Denne udsendelse har speaks   Indhold  Speak  Plade-info
Vis forrige udsendelse Vis næste udsendelse Tilbage til års-oversigt 
00:00Snak
  
00:00
Midtvejskommentar
.. halvanden times tid, hvor der er et ukendt antal mennesker, som bliver slået ihjel. Men bortset fra det, så er der også fem, der bliver dræbt med knive, der er to, der omkommer ved kvælning fra Rambo, 14 bliver skudt med bue og pil. Der er 15, der omkommer ved hjælp af almindelige skydevåben, der er tre, der dør under eksplosioner – der hvor man altså kan se det – der er tre, som omkommer ved hjælp af forbrændinger, og der er to, der dør under almindelige helikopterangreb. Og det er i alt 44 mord, og det er et mord for hvert 2,1 minut i løbet af en film, som kun er 93 minutter lang. Altså Hitchcock vidste fx meget om hvordan man øh, kunne gøre det utrolig ubehageligt at aflive et menneske, og han skabte spænding omkring det, mens den her den laver sådan et voldsorgie, og der er det jo ligesom at gå amok i en bolsjeforretning. Altså efter 20 minutter så bliver man lidt træt af det. Og så er den optaget i junglen, sådan det meste af tiden, så der er grønne farver der, hvor der er jungle, og så er der kødfarvet der, hvor der er ansigter og grimme vietnamesere. Det er de to farver, den har, så bliver det lidt rødt fra tid til anden, hvis vi kommer tæt på når Rambo han spiller, ikke så meget med talenterne, men mere med musklerne og får aflivet nogen af statisterne.


01:22Klip fra lydsporet til Rambo
  
01:25Snak
  
00:00
Midtvejskommentar
.. anderledes og se den i USA, som jeg jo altså gjorde de.. den første gang jeg så den, end herhjemme, fordi amerikanerne er nok verdens bedste biografpublikum. Men reagerer sådan meget mere spontant. Og der kommer måske det lidt uhyggelige ind i det, at man tror, det er virkelighed. Så amerikanerne de er jo er sådan venlige og vil vældig gerne lege med oppe på lærredet, så de hopper sådan op i handlingen og bliver alle sammen en slags ramboer, og som jeg siger, der er sådan en stemning ’så, nu kommer han sgu og ordner dem’, og det gør han jo også. Så det er sådan noget med popcorn oppe i luften, når han har fået nogen af de rigtige, og hen mod slutningen, da der kommer sådan noget blævrende fædrelandskærlighed, da han skal retfærdiggøre alle de mennesker, han nu har slået ihjel, da lyder der tilråb fra salen om at ’ja, det er netop rigtigt, Rambo, sådan der skal det lyde, de skide russere’.


02:26Paul Hardcastle
19  
02:46DR speaker
  
00:00
Midtvejskommentar
De fleste af de unge, der ser Rambo, har aldrig rigtig hørt om Vietnam-krigen. Den snakker man nemlig ikke om i USA. Så de køber Rambo fuldt og helt. Han er superhelten, der tager tilbage og retter op på det forsmædelige nederlag og genvinder USA’s selvrespekt. Og ikke nok med det. Fredsgrupper i USA er blevet bange for, at Rambo bruges til at piske stemningen op blandt de unge mænd, så de er parat til den næste krig.


03:13Paul Hardcastle
19  
03:35Snak
  
00:00
Midtvejskommentar
Usårlige og store og stærke og kunne klare alle situationer, og det er en ønskedrøm, som jo er mægtig forståelig, for man har jo en fornemmelse af, at tredje verdenskrig lurer måske lige om hjørnet, og det synes jeg at Sylvester Stallone jo måske nok kunne være en del af, eller have en del af skylden i. Den nye Rocky-film, som er på vej, den er som forfilm koblet på Rambo-filmen, hvor den jo i USA .. jeg ved ikke, de tager nok den del af reklamefilmen/forfilmen for den ud herhjemme .. men i USA der slutter, der slutter forfilmen til Rocky IV med, at .. jeg skal måske lige forklare, at forfilmen handler om hvordan Rocky denne gang ikke bekriger noget mindre en Rusland, det den russiske verdensmester i sværvægtsboksning, og det der har vi altså klar politik, ikke: hvis russerne ikke var nogle dumme svin i Vietnam, så er det altså inden for sportsverdenen, og det er dem, der er den ultimale modstander, men forfilmen ligger ikke fingrene imellem for så vidt som den slutter af med ’.. du kan godt gøre dig klar til næste verdenskrig’.


04:48Paul Hardcastle
19