Radioudsendelse 12-05-1983 (torsdag) Denne udsendelse har speaks   Indhold  Speak  Plade-info
Vis forrige udsendelse Vis næste udsendelse Tilbage til års-oversigt 
00:00Madleen Kane
Playing for time  
02:18Snak
  
00:00
Introduktion
Hollywood: flere af de film, der kommer fra filmbyen i år, er genindspilninger med kendte titler fulgt af romertallene II og III efter sig. Stjernekrigen 3, Dødens gab 3, Maskernes nat 3 og Fredag d. 13 del 3 i 3D endda. De fleste genindspilninger, eller fortsættelser om man vil, kommer i løbet af et år eller to efter at den første film har været en sussces hos publikum, men der er undtagelser. Fortsættelsen af en af filmhistoriens berømteste gysere kommer i biograferne mere end 22 år efter, at dens forgænger for første gang skræmte publikum i biograferne over hele verden. Det drejer sig om Psyko 2 - fortsættelsen af Alfred Hitchcock berømte historie om den bindegale Norman Bates, der har dyreudstopning som hobby og bor med sin udstoppede mor i det øde Bates Motel, hvor gæsterne tjekker ind men aldrig tjekker ud, som reklamesloganet i øvrigt for en karkkelakfælde lyder. Hitchcock forklarede selv, at moralen i historien er den, at man aldrig skal flytte ind på et hotel, som man ikke kender i forvejen. Fortsættelsen af fortsættelsen af Fredag d. 13 hedder nu Del 3 i 3-D og været en betydelig sussces hos de californiske teenagere, der har stået i lange køer for at komme ind og møde den skrækkelige Jason, som jagter filmens statister og afliver dem i blodige detaljer med økser, og macheteknive og harpuner. Susscesen er ikke blevet mindre af, at man har udsendt underlægningsmusikkens dance macabre i en diskoteksvenlig danseversion, og den lyder sådan her:


03:46Hot Ice
Theme from Friday the 13th part 3  
07:04Snak
  
00:00
Introduktion
De af skuespilleren Paul Newmans fans, der aldrig er blevet inviteret til middag af deres idol, kan nu få lov at få ham til bords og smage en af han hjemmelavede opskrifter. I årvis har den berømte blåøjede skuespiller og racerkører hældt sine favoritkrydderier i en speciel salatoliedressing, som han så har serveret for venner og bekendte. Og i årevis har venner og bekendte sagt, at opskriften var så god, at den kunne markedsføres, og det den nu blevet. På hylderne i vestkystens supermarkeder står kunderne nu ansigt til ansigt med Paul Newman smilende fjæs omkranset af grøntsager og krydderurter på etiketten. Indholdet i flasken er en blanding af olivenolie og sojaolie, rødvinseddike, vand, citronsaft, salt, krydderier, hvidløg og frysetørret løg. Blandingen kaldes ’Newman´s own’, og kunderne er helt vilde med den. I løbet af de første tre uger blev 10.000 flasker revet væk af hylderne i et enkelt supermarked i nærheden af, hvor skuespilleren bor, og det på trods af, at flasken koster 30cent mere end alle andre mærker. Fabrikanten, der har eneret på opskriften, siger, at salatdressingen er modtaget med begejstring, simpelthen fordi den er mild og ikke overdøver smagen af det, man hælder den henover. Overskuddet fra salget går til et velgørende formål, nemlig til hjælp for unge narkomaner. Imens er tusindvis blevet afhængige af ’Newman´s Own’, som på bagsiden af flasken har Poul Newmans egen forklaring på, hvorfor han har delt sin opskrift med kunderne i supermarkederne. ”I årvis”. skriver Newman på etiketten’ ”har jeg fremstillet brygget her til venner og bekendte. Succesen var overvældende, efterspørgslen uoverkommelig. Sidst blev jeg lænket til oliefyret i kælderen, indtil jeg havde lavet 100 liter af det her. Jeg var blevet fange af min egen succes. Nu kan det være nok, tænkte jeg, lad os gå over i erhvervslivet, så nu er jeg sluppet ud af kældern og ind i butikkerne.”


08:50Styx
Mr. Roboto  
11:44Snak
  
00:00
Introduktion
I de glade tressere påstod mikromakronerne blandt hippierne, at man er hvad man spiser, hvad der gjorde de fleste af os til studer og svin. Vise amerikanske forskere mener, at der måske er noget om påstanden. To psykologiske undersøgelser har beskrevet personlighedsprofilen i forbindelse med valg af henholdsvis frugt og bønner. Fx siges det, at appelsinspisere er rolige og tålmodige, om ikke andet så fordi det tager så pokkers lang tid at få skralden af, og så skal man bagefter oven i købet have besværret med at vælge hvilket stykke, man skal putte i munden. Og der er ligeså mange personligheder, som der er frugter og farver på bønner. Ved et møde i USAs psykologforening, American Psychological Association, fortalte en forsker om personligheden bag valget af bønner. Denne bønnerapport er baseret på 101 personer i Ohio, hvad der tydeligvis er begrænsningen ved rapporten. Ifølge den vælger mænd gule bønner, hvis de har en kraftig seksuel drift, mens kvinder gør, fordi de har et udpræget behov for tryghed. Sorte bønner røber, at manden er en charmerende selskabsløve, mens det hos kvinden viser, at hun har indflydelse og høster anerkendelse. En mand som vælger røde bønner er god til at udtrykke sine følelser, mens det hos kvinden betyder, at hun har stor personlig udstråling. Endnu mere opmuntrende er historien om Wayne Willis, en dommer i Idaho. Han tapper i bogstaveligste forstand blod fra dem, der havner i retten hos ham. I sager om mindre lovovertrædelser kan den anklagede få nedsat straffen mod at give blod til Røde kors, og det tilbud er der flere, der har benyttet sig af. Wayne Willis har allerede fået tilnavnet Dommer Dracula, og han ville ikke selv sige ja til tilbuddet, hvis han fik det, for ”.. bare ved synet af en kanyle får jeg koldsved”, siger han.


13:22Thin Lizzy
Cold Sweat  
15:08Snak
  
00:00
Introduktion
Den betrængte plade industri på den Californiske vestkyst udviser en fantasi og opfindsomhed som ikke kender nogen grænser når det drejer sig om at få pengene op af lommerne på kunderne. Gennem de sidste par år har man fundet på at sælge den sammen plade eller det samme nummer i forskellige arrangementer, de såkaldte maxi singler eller den samme plade med en op til 4 forskellige pladeomslag for at pirre samlementaliteten, og her er det nyeste eksempel på pladeindustriens hitte påsomhed. Det man hører her er B siden på en række nye singels plader som et selskab har udsendt ingen musik ingen sang ingen riller ingenting, bare blank B side med B som i Bagside. Single plader koster normalt en dollar og 30 cent mens de nye single singler koster lige under en dollar. Og ifølge pressemeddelelsen skal stimulere pladesalget i almindelighed og salget af de LP`er som numrene er hentet fra i særdeleshed, blandt de første som har fået en sang ud på de nye single singler er Paul Carrack med sin I Need you.


16:11Paul Carrack
I need you  
17:44Snak
  
00:00
Farvelkomst
Som det sikkert er gået op for de fleste, så har Californien i årevis levede med frygten for det endegyldige, kolossale jordskælv, der vil få hele landeområder til at brække af og styrte i Stillehavet. Tvivler man på de rystende forudanelser, så har USA’s geologiske institut i Manlow Park i Californien foretaget målinger der viser, at hele landområder har hævet og sænket sig betragteligt inden for de sidste fem år, to gange. Fra 1977 til 1982 målte geologerne de to store jordhævelser i San Andreas-kløften, som man regner med vil være den fordybning, jordskælvet vil foretage sit afbræk af Californien i. Resultatet af målingerne viser, at jorden har hoppet op og ned mellem fem og 15 centimeter. Grunden kan være, at det øverste jordlag er skilt fra den underlæggende klippegrund, så hele det enorme område kan ryste frit, så at sige, uden at den endelige katastrofe indtræder. Hvis disse glidende jordskælv er årsagen til rystelserne i Californien, ja så er der håb om, at ’the big one’. kælenavnet for den endelige jordskælvskatastrofe, ikke indtræffer de første mange år frem i tiden, så Californiens vestkyst vil blive ved med at hænge fast på siden af USA.


18:49Divine
Shake it up