Vi er en række personer, som alle har optaget alle de Kim Schumacher-udsendelser, vi kunne komme til tilbage i 80-erne. Det er lykkedes de fleste af os at bevare alle optagelserne, og en gang i anden halvdel af 90-erne har vi mødt hinanden på Internet på forskellig vis - typisk ved enkelte havde lavet en webside om Kim Schumacher, som så trak de andre til.

Vi har holdt flere fysiske møder, såvidt muligt den 12. juni og 15. december (hhv. Kim's dødsdag og fødselsdag), hvor vi lægger blomster ved Kim's gravsten og tager ud og spiser lidt god mad, mens vi snakker om Kim og hans udsendelser, musik og hvad der nu falder os ind.

Vores kontaktmedie er til daglig en halvhemmelig nyhedsgruppe, som blev oprettet i september 1999. Selve domænet kimschumacher.dk blev bestilt 14. juni 2000, og den første spæde version af databasen blev offentlig d. 15. juli 2000. Version 3 (den nuværende) blev sat i drift 5. februar 2001.


Søren Tjørnov (soren@tjornov.dk)
Søren beskrev allerede tilbage i 1996 sine ideer til en Kim Schumacher-database på sin hjemmeside. Søren er i dag vores uofficielle kontakt udadtil, og er i det hele taget en kæmpe drivkraft bag hele databasen.

Tom Iversen (tom@kimschumacher.dk)
Tom står primært for den tekniske del af kimschumacher.dk, men bidrager dog også med generel registrering. Alle tekniske spørgsmål, kommentarer osv. kan rettes hertil.

Mikkel Breiler, Jacob Nielsen, Søren Stentoft, Frank Schow, Torben Pedersen
Mikkel har også for mange år siden lavet en webside om Kim Schumacher, og Jacob Nielsen har den største kendte private samling af optagelser. Alle har leveret input til databasen ved detaljerede lister over udsendelser, nedfældning af speak og - ikke mindst - generelt "kedsommeligt" indtastningsarbejde. Nævnes skal også Torben Pedersens og Mikkel Breilers enorme (12") vinyl-samlinger, der har løst mange mysterier mht. stavemåder i databasen.

Søren Lonnebjerg, Bjarne Tveskov, Peer Kaae, Grethe Dam
Personer som vi undervejs har snakket med og som har støttet os på den ene eller anden måde. Specielt skal Peer Kaae have en varm tak for vores møde den 14. december 2000, hvor han tog fusen på os alle og til stor glæde og overraskelse også havde inviteret Kim Schumachers mor - Grethe Dam, der donerede os enkelte KS-effekter.I første omgang gælder det om at få databasen til at indeholde alle radio- og tv-udsendelser med registrering af spillet musik. Da vi gik i gang, troede vi, at vi med få undtagelser havde alle udsendelser (vi anslog det vistnok til omkring 160), men vi er blevet meget klogere siden hen. Alene det samlede antal radioudsendelser ligger lige omkring 210, og det er især i 1982/1983, at vi har haft store huller, som kun langsomt fyldes ud. Derfor trækker dette arbejde nok ud et godt stykke tid endnu.

Dernæst vil vi notere al speak (og alle lyde) fra alle udsendelser. Det er mange tusinde kommentarer af forskellig længde - lige fra enstavelsesord/lyde og til kommentarer med flere hundrede ord i. Det er et arbejde, som nok kommer til at tage en del år.

På sidelinien laves løbende minibiografier over alle kunstnere. Derudover har vi ideer til en lang række dokumenter, som beskriver og analyserer indhold og opbygning af udsendelser, prøver at beskrive hvad der gjorde Kim Schumacher speciel og anderledes i forhold til resten af DR og den øvrige omverden, prøver at komme med forklaringer til mange af hans kommentarer og mærkelige bemærkninger, beskriver hans klicheer og floskler, beskriver de forskellige musikstilarter, som han spillede, og meget mere.


Web-server:Apache 1.3.20
Database:MySQL version 3.23
 dsql version 1.1 (SiteSearch)
Server-scripts:PHP 4.0.6
Operativ-system:Redhat Linux 7.2 (kernel 2.4)
Opstarts-dato:3. juli 2000


© januar 2003 Kim Schumacher på Nettet - skrevet af: Tom Iversen og Søren Tjørnov.