Depeche Mode
Medlemmer:Vince Clarke
Alan Wilder
Martin L. Gore
David Fletcher
David Gahan

Historie:Startet i 1981 af Vince Clarke, der forlod gruppen i 1982 til fordel for Yazoo - og endnu senere Erasure.

Alan Wilder kom med i bandet efter Vince Clarke gik ud, de andre var 21 og ville have en på samme alder og han var 22 og løj om sin alder. Han lavede alt det de andre ikke ville, og havde studie erfaringen, har lavet lidt soloting under navnet Recoil:
Recoil 1+2 1986
Hydrology (3+4) 1989 (Mute Records CD STUMM 51) indeholder begge første albums.
Bloodline (5+6) 1992 (Mute Records CD STUMM 94)
Unsound Methods 1997 (Mute Records CD STUMM 159)

Disse ting er spredt mht til type, den første er en langtrukken portastudie optagelse på to pladesider (lavet med flere lyde fra Depeche Mode :-) og de nyere er mere eksperiementielle ting og seneste meget rå elektronrock. Det er mere lydcollager han arbejder med.

Alans modstykke solomæssigt i bandet (som han forlod pga uoverenstemmelse med jobfordeling i 1996) er Martin Gore som laver meget melodiøse sange nogle som måske ikke egner sig helt til Depeche Mode fans, men mest til de af fansne som kan lide den bløde side af Depeche Mode. Der er en blød side af Alan Wilder men det er ikke det samme. Alan Wilder er tavs omkring de nærmere omstændigheder som gjorde at han forlod gruppen, og det er måske fordi at det blot er en enkelt i gruppen som han ikke kan med, mens han ikke vil ødelægge det for de andre to.

Jeg synes at kunne huske at David Gahan har været nede i skidtet på stoffer og har forsøgt selvmord i begyndelsen af 90'erne. Gruppen må siges at have fået kommercielt og udtryksmæssigt vind i sejlene efter at de i 1994 udgav en studie og en live udgave af samme sange. Gode sange, stilskifte og opfølgeren var også god. Nu venter vi så bare på om Alan og Depeche mode er til mere. Siden 1997 har der ikke været meget nyskabende fra begge fraktioner. Samme kan siges om Vince Clarke.

Discografi:
1981: Speak & Spell  
1982: A Broken Frame  
1983: Construction Time Again  
1984: People Are People  
1985: The Singles 1981-1985  
1985: Some Great Reward  
1985: Catching Up With Depeche Mode  
1986: Black Celebration  
1987: Music For the Masses  
1989: 101  
1990: Violator  
1990: Une Nuit a la Mode  
1993: Songs of Faith and Devotion  
1997: Ultra  
1998: Singles 86-98  
2001: Exciter  
 

Links:
http://www.depechemode.com/

 Sidst opdateret 04-06-2003 (onsdag) af tom.


Spilles i:
Behind the wheel
Studie 88 18-01-1988 (mandag)
Get the balance right!
Pop 83 04-07-1983 (mandag)
It's called a heart
Klubland 23-10-1985 (onsdag)
People Are People
Studie 84 11-07-1984 (onsdag)
Shake the disease
Studie 85 20-05-1985 (mandag)
Strangelove
7'eren 29-04-1987 (onsdag)
Strangelove
Studie 88 12-09-1988 (mandag)
Stripped
Studie 86 17-02-1986 (mandag)
Stripped
Harakiri 11-07-1986 (fredag)