Rolling Stones
Medlemmer:Keith Richards (1962-)
Mick Jagger (1962-)
Charlie Watts (1962-)
Brian Jones (1962-1969)
Bill Wyman (1962-1993)
Mick Taylor (1969-1974)
Ron Wood (1975-)

Darryl Jones (1994-) erstatter Bill Wyman live


Historie:Dannedes af Mick, Keith og Brian i 1962, Charlie kom til fra et jazz band, og Bill kom til fordi han havde sin egen forstærker til sin bass.
De satsede på Rhythm and Blues musik, men har været rundt i flere genrer. Reggae, Folk, Pop, Country, Dance, Rap, men først og fremmest Rhythm & Blues og Rock.
i 1969 gik Brian ud af gruppen fordi han ikke længere kunne klare at gå på sscenen, det var måske ventet at han fik ordnet sit narkoproblem og kom med igen imidlertid ville han gerne lave noget selv, men døde i en drukneyulykke i sin egen swimmingpool nogle uger senere. En ulykke som er omgærdet af mystik lige siden, da det var en soloulykke og han var en dygtig svømmer.
Han blev hastigt erstattet af Mick Taylor som blot 19 gl. kom fra John Mayalls Blues Breakers, han kunne dog ikke rigtigt forliges med hele cirkus'et omkring Stones, specielt de vilde fester, narkoen, groupies medie hysteriet, politiet som altid var efter dem og så videre. Han gav op i 1974 og der gik en rum tid førend der var prøvet nok folk af til at Ron Wood kunne få lov at overtage. Han dækkede i 1975 på deres US Tour og blev senere annonceret som medlem. Fuldgyldigt meldem blev han i 1983 hvor han opnåede co-credit på sange og fast paycheck.
gruppens success er mangfoldig, Fra starten i 1962 og pladedebut'en i 1963 blev de markedsført som det modsatte af The Beatles. Og som en af de få grupper som ikke havde sit navn på forsiden af album covers, simpelthen fordi de var så kendte.
De gjorde ligesom The Beatles, begyndte at komponere selv og give sange ti landre håbefulde kunstnere, ligeledes med svingende resultat. henimod slutningen af 60'erne blev deres musik mere psykedelisk og udforskende og de har sidan presset rock genren men fra flere kanter af. Deres artistiske højdepunkt er perioden fra 1968-1972 deres største salgs højdepunkt er albummet Some Girls fra 1978 og siden da har de haft varierende success op igennem 80'erne. Et årti præget af at rock er gammel og der er mange andre genrer at slås med. Derudover tillægges så Keith og Micks interne uroligheder omkring hvcad Stones skal lave, og om der kan blive tale om soloprojekter fre dem. De øvrige bandmedlemmer har på dettte tidspunkt prøvet af lave soloting. Wyman først i 1974 siden Charlie Watts i 1986. og Ron Wood havde sin solokarriere hvor Stones medlemmer også medvirkede. Slænget omkring Stones omfatter blandt andre:
Ian McLagan, Ronnie Lane og Rod Stewart fra The Faces. Og de gav ofte enhånd med på hinanden soloplader. Samt Jeff Beck som Stewart og Wood sang og spillede bass med i 1968 på albummet Truth. Beck gav en hånd med på Micks 2. soloalbum fra 1987.
1989 blev året hvor stridighederne mellem Mick og Keith blev bilagt, heftigt hjulpet af Ron Wood, og kræfterne blev lagt i deres comeback Steel Wheel / Urban Jungle tourneerne efter albummet Steel Wheels banede vejen for både kritikerros og publikumssuccess.
Tourneerne er siden 1980 blev færre med 9 år til Tourneen og 4 år til den næste, seneste er der nu blot 2-3 år imellem men deres tourneer er nu blevet projekter på op til 1.3 års varighed. De spiller de største steder og med blot irske U2 som deres modstykke i mål med størrelse af sted og scene, længde af show og de effekter der er opbygget omkring det. Begge grupper er dog også til at at spille i små klubber for 400-500 folk eller som U2 som buskede udenfor en koncert som de holdt og spillede for de forbipasserende.
1993 gik Bill Wyman ud af gruppen, han var den mindst aktive i gruppen, og meget stille på scenen, og så mest ud til at kede sig over at der ikke var nok af det udgangspunkt som gruppen startede med. han lavede en bog hvori han tog ære for flere ting end umiddelbart indtil da antaget, nemt nok når resten af bandet har svært ved at huske ret meget iforvejen :) Han har dog sammen med blandt andre Eric Clapton og andre større kunstnere og blues folk lavet et par plader som viser hans evner udi at fiske en gammel sang frem, pudse den af og give den en musikalsk behandling som ingen andre end ham og de folk han har håndplukket kan gøre det. Stones er ikke et band som bliver gammelt, det ældes som et band som hele tiden har udgivet nyt originalt materiale som kun meget meget få andre bands har gjort det. De har haft få inaktive perioder men altid satset mere eller mindre på at lave musik, og spille live igen for at nyde suset fra publikum.
Den ene sang som Kim Schumacher spillede er en lille del af Stones, som også har haft andre til at mixe deres sange til dansevenlige udgaver. Specielt Chris Kimsey har lavet flere gode mix i 80'erne.
Der findes rigtigt mange bootlegs med sange som ikke udkom deriblandt lidt diskoprægede ting (hvor Keith har sagt til Mick at DE bliver ikke udgivet fordi de gør Stones til et diskoband, eller danse band) og det er ikke det Stones handler om. Stones handler ikke om at spille 100% nøjagtigt hver aften, men om at spille levende for publikum.

Discografi:
Diskografien findes på deres site. Men de specielle danse mix af de få sange som blev lavet i den periode er ikke til at få fra nyt. 

Links:
www.therollingstones.com

 Sidst opdateret 04-06-2003 (onsdag) af tom.


Spilles i:
One Hit (To The Body)
Andet 14-06-1986 (lørdag)
Undercover of the night
Studie 84 16-01-1984 (mandag)